Kieskompas en meer; verkiezingen Provinciale Staten

IJssellaan februari 2019

De verkiezingen voor de Provinciale Staten staan weer voor de deur. Dat betekent dat we op woensdag 20 maart weer naar de stembus mogen. Omroep Gelderland houdt je op de hoogte van de uitslagen en doet samen met de NOS live verslag.

Tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten stemt de kiezer op de volksvertegenwoordigers van de provincies en bepaalt de kiezer indirect hoe de samenstelling van de Eerste Kamer eruit komt te zien. Gelderland telt 55 zetels. De huidige fracties met de meeste zetels zijn de VVD (9) en CDA (9), gevolgd door D66 (7).

Uitslagenavond

Op woensdagavond 20 maart doen Omroep Gelderland en de NOS live verslag vanuit het Provinciehuis in Gelderland. De presentatie van de NOS ligt in handen van Dionne Stax en Rob Trip. Irene ten Voorde, Erik van der Pol en Annemieke Schakelaar verzorgen de presentatie van Omroep Gelderland.

Kieskompas

Vanaf gisteren staat het Kieskompas van Omroep Gelderland online. Een uniek initiatief, want het Gelderse Kieskompas is verdeeld in vier eigen regio-kompassen: de Achterhoek, Rivierenland, Arnhem-Nijmegen en de Veluwe. Ontdek welke partij het dichtst bij jou staat!

Ridders van Gelre in alle Staten

Ook de Ridders van Gelre spelen een rol tijdens de Provinciale Statenverkiezing. Tijdens hun zoektocht naar de oprichting van een Gelderse politieke partij zetten zij de Gelderse identiteit centraal.

Op maandag 18 maart wordt er van 20.00 uur tot 21.00 uur live een debat uitgezonden op TV Gelderland, waarin Gelderse lijsttrekkers discussiëren over de Gelderse politiek.

De Provinciale Statenverkiezing vindt plaats op woensdag 20 maart. De stembussen zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. De uitslagenavond wordt live uitgezonden op TV Gelderland van 21.00 tot 01.00 uur. Houd onze website en app in de gaten voor meer informatie rondom de Provinciale Statenverkiezing.

Wil je het debat of de uitslag van de Provinciale Statenverkiezing bijwonen? Kijk dan voor meer informatie op www.gldstemt.nl. Vol is vol!

Reacties