Park Klarenbeek gaat Zoemen!

© Astrid Boerkamp

Wil je meedoen om Park Klarenbeek bloemrijker en aantrekkelijk te maken voor de wilde bij en andere bestuivers? Kom dan op zaterdagochtend 9 maart van 10.00-12.00 uur naar de buitenbijeenkomst van Arnhem Zoemt in Park Klarenbeek. Trek goede schoenen aan, want we maken onder leiding van Marja van der Veen en Astrid Boerkamp van Arnhem Zoemt een wandeling door het park.

We vertellen je wat het park op dit moment biedt voor bijen, hommels en vlinders én welke mogelijkheden en ideeën er zijn om Klarenbeek bloemrijker te maken. We verzamelen om 09.45 uur naast de Bosweg 3 met koffie en thee. Deze plek is niet voor niets gekozen. Op de plek van de voormalige gemeentewerf heeft de gemeente Arnhem een bloemrijk hooiland ontwikkeld. Hier groeien nu voor bijen en vlinders belangrijke planten en bloemen. Maar we willen nog meer doen om het voor bijen en vlinders in het park aantrekkelijk te maken!

Doe mee!

We hopen dat je door deze ochtend enthousiast wordt om samen met andere buitenmensen actief aan de slag te gaan voor een bloemrijk Park Klarenbeek. Dit doe je niet alleen. Gemeente Arnhem, Schouwgroep Park Klarenbeek en Arnhem Zoemt ondersteunen met kennis en materialen. We zien je graag op 9 maart! Voor de organisatie is het fijn als je je aanmeldt: arnhemzoemt@gmail.com

Bloemrijker voor de wilde bij en andere dieren

Arnhem Zoemt wil Arnhem bloemrijker maken voor de wilde bij en andere bestuivers. En dat is hard nodig, want de helft van de Nederlandse wilde bijen is bedreigd. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere bestuivers. Wilde bijen zijn dus cruciaal voor de productie van ons voedsel. Kijk voor meer informatie op www.arnhemzoemt.nl.

Reacties