KvK en Gemeente nemen Ondernemersbus in gebruik

imageRita Weeda, de wethouder van Economische Zaken van de gemeente Arnhem, neemt dinsdag 28 oktober samen met de voorzitter van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, Gert-Jan Oplaat, officieel de Ondernemersbus van de Kamer van Koophandel in gebruik. Dat gebeurt in de krachtwijk Presikhaaf. Met een speciale Ondernemersbusrap maakt Ali B de feestelijke opening compleet.

Samen met de gemeente Arnhem wil de KvK het ondernemerschap actief stimuleren bij bewoners in de wijk en bij studenten op hogescholen en universiteiten. Goedlopende ondernemingen dragen immers bij aan de leefbaarheid van de krachtwijken. Door de potentiële ondernemers op scholen en in de wijk op te zoeken verwacht de KvK dat mensen eerder denken aan het ondernemerschap als alternatief voor een baan in loondienst.

¬¥We willen de drempel om bij ons binnen te stappen zo laag mogelijk maken¬¥, aldus Gert-Jan Oplaat, voorzitter KvK Centraal Gelderland. ¬¥Onze Ondernemersbus is daarvoor een perfect middel`. ¬¥Startende ondernemers, maar ook ondernemers die al een eigen bedrijf hebben, kunnen bij ons terecht met al hun vragen over het ondernemerschap¬¥, vult Rita Weeda aan. Door de wijken in te gaan wil de KvK toe naar meer en nog betere ondernemers. Potentiële ondernemers kunnen in de Ondernemersbus exact dezelfde dienstverlening verwachten als op een van de andere KvK-kantoren van Centraal Gelderland met uitzondering van de legalisatie van exportdocumenten.

De Ondernemersbus wordt steeds bemand door medewerkers van de KvK en door medewerkers van een van de partners zoals de gemeente of de hogeschool. Namens de gemeente bemensen medewerkers van het Loket Ondernemen de bus. Afhankelijk van de locatie wisselt de partner in de bus. Op 28 oktober start de Ondernemersbus samen met de gemeente Arnhem in winkelcentrum Presikhaaf. Vrij snel daarna zal de bus ook te vinden zijn op de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Vanaf januari staat de bus ook in de Arnhemse wijk Malburgen en de Nijmeegse wijk Hatert.

De Ondernemersbus is voortaan vanaf 28 oktober elke dinsdag van 9.00u tot 13.00u in Winkelcentrum Presikhaaf te vinden nabij de weekmarkt. Vanaf januari staat de bus op woensdag in Malburgen. De Ondernemersbus zal op 1 november ook een plaatsje krijgen op het parkeerterrein van Papendal tijdens de jaarlijkse Startersdag van de Kamer van Koophandel.

De Kamer van Koophandel Nederland heeft zich eerder dit jaar aangesloten bij de Landelijke Alliantie Krachtwijken. Het verbond herbergt ruim vijftig partijen die actief zijn om de leefomstandigheden in de veertig ontwikkelwijken van minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) te verbeteren. Door zich aan te sluiten bij de Alliantie verbinden de Kamers van Koophandel zich om zich intensief voor ondernemers in krachtwijken in te zetten.

Arnhem Direct is met name erg benieuwd naar de inzet van digitale communicatie en nieuwe media bij dit nieuwe initiatief. Het is natuurlijk leuk dat Ali B. een ondernemersrap heeft gemaakt, maar of je daar als (startende) ondernemer nu ook echt wat aan gaat hebben bij het ondernemerschap betwijfel ik.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "KvK en Gemeente nemen Ondernemersbus in gebruik"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*