Lady Snakewater, Albert Heijn en Sneakers

© Paul van Kempen

Ik zat met wat kennissen in de Albert Heijn aan de gratis koffie in de koffie-corner. Altijd gezellig! Normaal gaat het nergens over en wordt het Telegraaf-nieuws herkauwt met de instelling van ‘daar betalen we belasting voor’. Maar deze keer was anders; Een oude kennis die ooit bij mij op de lagere school had gezeten deed in ene een flinke ontboezeming. Hij zei nogal opgewonden te worden door vrouwen met sneakers aan. Die kende ik nog niet. Hij keek ook tijdens de koffie de hele tijd nerveus rond, blijkbaar al speurend naar die chick met hot sneakers aan.

Door Paul van Kempen

Lady Snakewater

Ik was enigzins verbaasd. Ik zocht het even na op google. Ik kon het me het gewoonweg niet voorstellen. Google gaf me eerst geen antwoord. Ik spitste de trefwoorden aan en toen popte er een link op van ene Lady Snakewater uit Arnhem. Het zag er erg interessant uit. Ik boekmarkte de link eventjes. Misschien wist deze Lady Snakewater meer over zo’n obsessie. Ik zag tijdens het googlen veel foto’s langskomen van vrouwen met sneakers aan. Ik nam dus aan dat het echt bestaat. Google tovert het allemaal fraai tevoorschijn; dankzij KI (kunstmatige intelligentie).

Sneakers

De volgende dag besloot ik om te bellen met Lady Snakewater. Ik kreeg een kordate vrouwenstem aan de lijn die direct vroeg waarvoor ik belde. Ik zei of ze aan sneaker-adoratie deed. Laat ik het hier zo maar noemen; “het bewonderen van vrouwen met sneakers aan” .Ze zei dat het veel voorkomt en noemde meteen erbij dat een sessie 175 euro per uur kost. Ik zei dat ik voor een oude kennis belde. Dat had ze wel vaker gehoord. Ik moest die kennis maar eens langs sturen. Ze werkte in een studio in Arnhem. Ik bedankte haar voor de informatie.

Latte Machiato

Ik ben een paar dagen later even wezen kijken waar die studio zit. Het is een gebouw zonder bel in de buurt van Musis Sacrum. Op de site staat dat je discreet achterom kan binnen kan komen als je eerst even belt. Ik moet die oude kennis nog steeds het telefoon-nummer van Lady Snakewater geven. Ik weet niet of hij er 175 euro per uur voor over heeft; want net als Albert Heijn moet hij waarschijnlijk op de kleintjes letten en is de gratis koffie dan altijd mooi meegenomen. Ik denk dat Lady Snakewater met haar ‘business’ een wat dikkere portemonnaie heeft door haar werk in die studio zonder bel. Ze zal de koffie van Albert Heijn dan zeker laten voor wat het is. Ze bestelt wellicht gerust een lekkere Latte Machiato in een hip grandcafe als Momento of Stan & Co met of zonder peperdure Nikes aan! Anyway; gotta catch’em all!

Blogger Paul van Kempen (1968) is een kid van de jaren 80. Daarna heeft hij het verdacht slecht bijgehouden naar eigen zeggen, of lijkt dat maar zo? Paul is daar naast autonoom muziekproducer. Of dat nou zulke goede muziek is, mag men zelf beoordelen…

Reacties