Liefde is het thema van Bridge to Liberation

Bridge to Liberation, het evenement in september waarbij wordt stilgestaan bij de Slag om Arnhem, kiest dit jaar liefde in oorlogstijd als thema.

Dat heeft voorzitter Bart van Meer van de organisatie gisteren tijdens een drukbezochte bijeenkomst bekendgemaakt.

Willeke Alberti is gevraagd om het verhaal over liefde in oorlogstijd te vertellen. Andere artiesten die al zijn vastgelegd zijn harpist Remy van Kesteren en zanger Michael Prins.

Daarnaast zullen ook Het Gelders Orkest en Introdans hun medewerking verlenen aan Bridge to Liberation.

De Bridge to Liberation Experience vindt dit jaar plaats op vrijdag 16 september. Die dag wordt ook de Bridge to the Future-conferentie gehouden in de Eusebiuskerk.

Hoofdgast tijdens deze conferentie is minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Hij zal spreken over Vrouwen en Oorlogsgeweld.

Bridge to Liberation werd in 2014 voor het eerst georganiseerd. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het een eenmalig evenement zou zijn, maar al snel kwam de roep om Bridge to Liberation jaarlijks te laten terugkeren.

Het evenement trok vorig jaar 20.000 bezoekers naar de Rijnkade bij de John Frostbrug. De organisatie heeft, samen met de gemeente, de ambitie om de komende jaren flink door te groeien.

Voorzitter Bart van Meer sprak de ambitie uit om in 2019, bij de 75e herdenking van de Slag om Arnhem, 40.000 bezoekers te trekken. Bezoekers kunnen dan ook terecht op de Stadsblokken om het evenement te volgen.

Bridge to Liberation moet in 2019 een landelijke uitstraling hebben. Om dat te bereiken is contact opgenomen met Gerdi Verbeet; voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Foto: Hetgeldersorkest.nl.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Liefde is het thema van Bridge to Liberation"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*