Oud-burgemeester Drijber overleden

Job Drijver, oud-burgemeester van Arnhem, is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de VNG.

Drijber was burgemeester van Arnhem tussen 1980 en 1989. Daarvoor was Drijber burgemeester Middelburg en Zwolle. Tussen 1981 en 1987 was hij eveneens voorzitter van de VNG.

Drijber, VVD-er, was burgemeester in de tijd dat de PvdA in Arnhem oppermachtig was. De partij had tussen 1984 en 1988 18 zetels in de gemeenteraad en bestuurde vrijwel in haar eentje de stad, onder leiding van PvdA-voorman Martin van Meurs.

Drijber was binnen het college van B&W niet opgewassen tegen het machtsgeweld van Van Meurs. In 1989, bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, ging Drijber met pensioen.

Drijber werd opgevolgd door Paul Scholten. Scholten en Drijber kwamen enkele jaren geleden nog in het nieuws toen zij zich als oud-burgemeester bemoeiden met de keuze voor het Nationaal Historisch Museum.

Nadat er op verschillende plekken in Arnhem gezocht werd naar een locatie om het NHM te realiseren, pleitten de beide oud-burgemeesters ervoor om vast te houden aan de oorspronkelijke plek, bij het Openluchtmuseum.

Het NHM is er, mede door de discussie over de locatie, nooit gekomen.

Tot 2014 kende Arnhem de burgemeester Drijberprijs die werd uitgereikt aan vrijwilligers. Op verzoek van Drijber zelf heet de prijs sinds 2014 de Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk.

Foto: Burgemeester Drijber in gesprek met minister Onno Ruding. (Foto: Wikipedia.)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Oud-burgemeester Drijber overleden"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*