Maasbert Schouten nieuwe voorzitter Vitesse

Vitesse heeft vanaf maandag 14 december a.s. in de persoon van Maasbert Schouten een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Hij volgt Kees Bakker op, die sinds ruim een jaar die functie bekleedde. De nieuwe voorzitter maakt al sinds november 2008 deel uit van RVC en heeft zich in het afgelopen jaar vooral bezig gehouden met adviezen op het gebied van ondernemerschap en commercie. Zijn werkzaamheden worden uitgebreid en hij zal zich gaan inzetten om actief bij te dragen aan de groei van Vitesse. De eerste klus die hij oppakken is (nieuwe) investeerders te vinden, met als doelstelling per 1 juli 2010 80% van de aandelen te hebben verkocht, waarbij de club er nadrukkelijk naar streeft om meerdere zakelijke en/of particuliere investeerders aan zich te binden in plaats van aan een partij. De financiële- en concurrentiepositie van Vitesse ten opzichte van andere betaald voetbalclubs zou hierdoor danig moeten verbeteren.

Op de website van Vitesse geven algemeen directeur Paul van der Kraan en de nieuwe voorzitter hun geloofsbrieven af:

Paul van der Kraan: “Het is voor de club heel goed dat Maasbert Schouten bereid is nog meer energie in Vitesse te steken. Het mobiliseren van ‘nieuw’ geld om de club vooruit te helpen is een tijdrovende bezigheid, die ik in mijn eentje niet optimaal kan uitvoeren. Maasbert beschikt over ondernemersgeest en de kwaliteit om mensen te enthousiasmeren. Onder het motto ‘samen sta je sterk’ zal de actievere rol van Maasbert bij dragen aan meer slagkracht. Iets wat in een tijd van economische recessie en met het recente verleden van Vitesse geen overbodige luxe is. De laatste jaren zijn wij steeds terug geworpen op overleven. Dit heeft gezorgd voor een verwijdering tussen club, publiek en sponsors. Dat proces moeten we snel keren. Iedereen moet weer trots worden op Vitesse! Het moment is nu aangebroken om plannen om te zetten naar uitvoering. Ik denk hierbij met name aan het realiseren van een voller stadion.”

Maasbert Schouten, voorzitter RvC: “Ik wil graag een actievere bijdrage gaan leveren aan de groei van Vitesse. Er zijn drie pijlers waar ik mij, samen met Paul van der Kraan, op ga richten. Behalve het actief werven van mede-investeerders zijn dat de uitbreiding van de commerciële afdeling en het verstevigen van de bestaande relaties. Dit betekent meer en persoonlijkere aandacht voor onze klanten en uitvoering van beleid op basis van hun wensen. Voetbal blijft het kloppend hart van onze club. Een florerende commerciële organisatie is hierbij een must. Het geelzwarte bloed moet weer op volle kracht, en door alle geledingen van Vitesse, worden rondgepompt.”

Bron: Vitesse.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Maasbert Schouten nieuwe voorzitter Vitesse"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*