Mode-film van Irving Vorster met Lavalu als diens muze

Mode-ontwerper Irving Vorster kiest voor nieuw en eigentijdse aanpak om zijn damesmodelijn onder de aandacht te brengen. In plaats van een reguliere modeshow kiest Vorster ervoor om zijn nieuwe collectie te presenteren door middel van zeven muzen met diverse culturele achtergronden. Het presenteren gebeurt door middel van een serie eigenzinnige videoclips die online worden gedeeld. De finale volgt later dit jaar.

Mode-ontwerper Irving Vorster heeft zich laten inspireren door zeven muzen, stuk voor stuk krachtige vrouwen met ambitie. Nu is het de beurt aan de Arnhemse singer-songwriter Lavalu (Marielle Woltring) Vrijdag 19 augustus is de video online gekomen. Het spits werd door de bekende pr-vrouw Jennifer Delano afgebeten.

Co-creatie
Road couture is titel van Irving Vorster’s aankomende damescouture-collectie. Met de roadmovie als inspiratiebron heeft mode-ontwerper Irving Vorster een nieuwe formule gevonden om zijn mode te laten zien via een reeks korte filmpjes op de digitale snelweg met als sluitstuk een fysieke finale presentatie.

Als uitgangspunt kwamen zeven echte vrouwen met ambitie die in een nieuw tailormade kledingstuk een kort avontuur meemaken vanuit hun eigen levensstijl. Mode en vernieuwen, het gaat niet alleen meer over het presenteren van de nieuwe collectie maar ook over aangaan van samenwerkingen en delen van inspiratie , “zo ontstaat een soort co-couture” zegt Irving, “dat een heel ander ontwerpproces vergt”.

(De tekst loopt onder het filmpje door.)

De collectie is hiermee tot stand gekomen door de inbreng en wensen van deze vrouwen, die tevens een mooie afspiegeling zijn van onze huidige samenleving met kleurrijke diversiteit.

Irvinx’ (zoals de kledinglijn van mode-ontwerper Irving Vorster heet) stijl is herkenbaar door grafisch lijnenspel, asymmetrische coupe, vernuftige schouder-kraagvormen en verrassende details. Voor Irving ligen de uitdagingen in constructies en complexiteit. In dit project werkt hij veel met diagonale banen. Hij is uitgegaan van stroomlijn-effecten, Daarnaast heeft hij ook autobekleding toegepast in enkele ontwerpen.

Mode-ontwerper Irving Vorster is een ondernemer die sinds 2010 werkt en verkoopt vanuit zijn eigen couture-salon in het Arnhemse modekwartier. Om dit mode film project te realiseren is Vorster een nauwe samenwerking aan gegaan met artistiek fotograaf en filmer Menno van der Meulen. Uiteindelijk komt er een finalepresentatie waar de zeven muzen samenkomen op een modefeestje.

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "Mode-film van Irving Vorster met Lavalu als diens muze"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*