Nacht van de Vluchteling: wandelaars schuiven aan bij Zin in Zondag

Dit jaar vindt de 10e editie van de Nacht van de Vluchteling plaats. Ook in Arnhem wordt er gewandeld om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Op zondagochtend 16 juni staat Omroep Gelderland tijdens het radioprogramma Zin In Zondag stil bij deze bijzondere wandeltocht.

Zin in Zondag

Aanstaande zondag staat Zin In Zondag in het teken van de Nacht van de Vluchteling. Presentator Daan Hartgers en verslaggever Hans de Herdt gaan in gesprek met wandelaars en de organisatie. Waarom doen de lopers mee aan deze wandeltocht? En wat maakt deze tocht zo bijzonder voor hen? Ook burgermeester Marcouch komt aan het woord en vertelt wat voor impact de Nacht van de Vluchteling heeft op zowel de wandelaars als de vluchtelingen.

Radio Gelderland

Elke zondagmorgen steekt een luisteraar een kaarsje voor een geliefde aan. Aanstaande zondag zal iemand dat speciaal doen voor de vluchtelingen. Ook in de rubriek ‘De dominee komt voorbij’ zal Michael-Dominique Magielse, Predikbroeder bij de Dominicanen, stil staan bij ‘de vluchteling’. Wil je niets missen van Zin in Zondag? Luister dan vanaf 07.00 uur mee naar Radio Gelderland. Live (terug)kijken kan ook via onze website.

Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd in de nacht van 15 op 16 juni in acht verschillende steden. Duizenden deelnemers lopen mee om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. De afstanden variëren van 10 tot en met 40 km. Wil je meer weten over dit initiatief? Kijk dan op de website van Nacht van de Vluchteling.

Reacties