Neem deel aan de Arnhemse Uitnacht!

Een Introdans moment in Rozet, Arnhemse Uitnacht 2018 © Stef van Oosterhout

Op vrijdag 25 januari 2019 vindt de 2e editie van de Arnhemse Uitnacht plaats. Tientallen instellingen, organisaties, liefhebbers en makers doen hieraan mee. In de grote cultuurhuizen, in de openbare ruimte en op onverwachte plekken kan het publiek beleven wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan.

Het programma van de Arnhemse Uitnacht bestaat uit voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen. De Arnhemse Uitnacht start met de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem in de Stadhuishal om 17.30 uur en een publieksopening op de Markt om 19.00 uur. Het evenement vindt de hele avond en nacht plaats in de binnenstad en is gratis toegankelijk.

2e editie met een uitgebreider programma

“Het publiek kan dit jaar een programma bezoeken met onder andere muziek, zang, dans en theater. Op diverse locaties zijn er beeldende kunstinstallaties en zijn er creatieve workshops in horecazaken en bij winkeliers.” zegt Ruud van Meijel, voorzitter van de Arnhemse Uitnacht. “Niet alleen is het programma ten opzichte van vorig jaar flink uitgebreid, ook het aantal locaties is toegenomen. Cultuurhuizen die tijdens de 2e Arnhemse Uitnacht hun deuren openen zijn Introdans, Coehoorn Centraal, Luxor Live, Theater a/d Rijn, Collectie DE.GROEN, Rozet, Focus Filmtheater en Stadstheater Arnhem.”

Optreden tijdens de Arnhemse Uitnacht?

Met partners als Toneelgroep Oostpool, Plaatsmaken, Posttheater, Het Gelders Orkest, ArtEZ, Generale Oost en Museum Arnhem is het programma bijna rond. Makers, instellingen of organisaties die willen deelnemen aan de Arnhemse Uitnacht, kunnen zich uiterlijk 17 december aanmelden via arnhemseuitnacht@gmail.com. Meer informatie over de Arnhemse Uitnacht via facebook.com/arnhemseuitnacht

Vanaf 1 januari 2019 is het complete programma van de Arnhemse Uitnacht te zien op www.arnhemseuitnacht.nl

Netwerk

De Arnhemse Uitnacht is een initiatief van Cultuur Netwerk Arnhem waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn. De speciaal opgerichte stichting Culturele Evenementen Arnhem organiseert het evenement. De Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties, instellingen en Gemeente Arnhem & De Kempenaer Advocaten.

Reacties