Nieuw hoofdstuk in het Modekwartier voor duurzame Arnhemse modeontwerpster

Elsien Gringhuis in het Modekwartier Klarendal ©TseKao

Ze timmert al tien jaar aan de weg met haar modelabel. Modeontwerpster Elsien Gringhuis, pionier op het gebied van duurzame mode, gaat in het 10ejubileumjaar van haar merk een nieuw avontuur aan:een nieuwe duurzame hotspotin het Arnhemse Modekwartier.

Nieuw modesysteem

Met haar shop,studio en showroom wil Elsien inspireren en bijdragen aan de ‘awearness’ van de consument. Ze droomt van een nieuw modesysteem waar de norm kwaliteit boven kwantiteit is. Van een wereld waar men nadenkt over de lange termijn, waar het belangrijk is om milieuvriendelijk en ethisch te produceren en waar iedereen in de winst mee deelt. En van een modesysteem waarin designers tijd hebben om adem te halen en collecties langer dan zes maanden mee gaan.

“Kijk naar de lange termijn. Zorg dat je iets koopt dat past bij je persoonlijkheid. Vergeet trends. Koop minder, kies bewust en zorg dat het lang meegaat. Je bent het waard en het is zoveel meer bevredigend. Je helpt niet alleen jezelf, maar ook de makers… en… onze planeet!”

Duurzame modewereld

Elsien studeerde in 2008 cum laude af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem(waar ze nu ook les geeft)en was vastbesloten om alleen in de mode te gaan werken als het op een ethische manier kon. Toen ze in 2009 haar eerste collectie tijdens de Amsterdam Fashion Week presenteerde, was er nog maar een handjevol duurzame merken. Al snel won ze diverse (inter-)nationale en pionierde in de duurzame modewereld.

Elsien Gringhuis was een van de eerste labels die niet meer op voorhand produceerde, maar alléén nog maar op bestelling. Dit om een tegenwicht te bieden tegen de waanzinnige overproductie inde modeindustrie. Alle materialen zijn duurzaam, plantaardige en diervriendelijk. De collecties zijn tijdloos en beschikbaar zolang de stoffen leverbaar zijn.Geen producties in derde wereld landen waar uitbuiting nog steeds de standaard is, maar alles wordt lokaal geproduceerd door vakmensen die ze zelf opleidt. Ze wil hiermee het vakmanschap in eigen land stimuleren en behouden. De productie is flexibel en het hele jaar door mogelijk. Duurzaam, mileuvriendelijk en ethisch verantwoord.

Winkel

De nieuwe winkel is gebaseerd op hetzelfde principe. De klant bestelt de kleding die ze graag wil hebben,waarna het productieteam aan de slag gaat.Het wordt speciaal voor elke klant gemaakt en binnen vijf tot tien dagen kan het nieuwe kledingstuk opgehaald worden.

Nieuwsgierig? Check deze nieuwe duurzame hotspot in het Modekwartier aan de Klarendalseweg 182! De officiële opening is op 12 oktober tussen 15.00 en 20.00 uur.

Reacties