Nu te koop: oud Westermeijer hoofdkantoor Jansbuitensingel 5 | foto’s

{

De crisis ontziet niemand en zeker geen investeerders in vastgoed zoals de familie Westermeijer. Van 275 miljoen naar minder dan 30 miljoen in een paar jaar tijd. Banken wilden hun leningen terug en de waarde van het vastgoed daalde enorm. De inboedel, denk aan de nodige flessen wijn, stapels boeken, piano, viool, pistool, scheepsmaquette en wat al niet meer, is vorig jaar al geveild. RTV Arnhem maakte daar dit verslag van. En nu staat het oud-hoofdkantoor aan de Jansbuitensingel te koop. Vraagprijs? € 2.950.000,- kosten koper. Een koopje, in 2001 stond het pand nog voor €4.764.692 in het kadaster.

Maar wat krijg je dan, naast een prachtige entree? We kregen de brochure en bijbehorende foto’s van Strijbosch en Thunissen makelaars. Kijk hieronder binnen in een van de markantste (en duurste) gebouwen van Arnhem.

westermeijer vesta arnhem
Uit de brochure: Voormalig VERZEKERINGSKANTOOR van de N.V. Verzekeringsmaatschappij Vesta in 1930-1931 gebouwd naar ontwerp van architect W. Diehl in een gemengde bouwstijl met invloeden van het traditionalisme, de Art Deco en de Amsterdamse School. Diverse kunstenaars hebben meegewerkt aan het Vestagebouw. Beeldhouwer Gijs Jacobs van den Hof (1889-1965) ontwierp de bouwsculpturen van de voorgevel; W.C. Brouwer maakte de belettering ‘LEVENSVERZEKERING’ en ‘RENTEVERZEKERING’ op de voorgevel (thans aan het zicht onttrokken door houten panelen); J. Gidding vervaardigde de glas-in-lood ramen in het trappenhuis en het uurwerk van de lantaarn is afkomstig van de firma Eysbouts uit Asten. Het vrijstaande kantoorgebouw is gelegen in de noordelijke gevelwand van de Jansbuitensingel, nabij het spoorwegviaduct de Zijpse poort. Het pand sluit het Willemsplein aan de noordzijde visueel af. De Jansbuitensingel was oorspronkelijk bebouwd met herenhuizen in eclectische stijl. De drie herenhuizen die voor de bouw van het Vestakantoor werden gesloopt, zijn afgebeeld op een marmeren plaat in het trappenhuis.

westermeijer vesta arnhem

westermeijer arnhem vesta

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nu te koop: oud Westermeijer hoofdkantoor Jansbuitensingel 5 | foto’s"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*