Optimisme over economie Regio Arnhem-Nijmegen

ARNHEM – Onderzoeker Joris Knoben van de Radboud Universiteit is in juli 2016 gestart met een doorlopend onderzoek naar de economische situatie in de Regio Arnhem-Nijmegen. Dat onderzoek verricht hij in opdracht van ondernemingsorganisatie VNO-NCW.

In de publicatie ‘De Kwartaalbarometer’ zijn de resultaten van het onderzoek over het vierde kwartaal van 2016 weergegeven. Uit de resultaten blijkt dat het optimisme onder de ondernemers in de Regio verder is gestegen van +40 naar +48. Dat is een opmerkelijk hoog cijfer ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Dat staat namelijk op +9 en dus zijn de ondernemers in onze Regio bijzonder optimistisch te noemen.

Ook de verwachtingen met betrekking tot de werkgelegenheid stijgen met +26 ver boven het landelijk gemiddelde van +11 uit. De werkloosheid in de Regio Arnhem-Nijmegen is lager dan het landelijk gemiddelde en de groei van de economische activiteit hoger.

De onderzoeker concludeert dat de Regio Arnhem-Nijmegen er economisch goed voor staat en dat de toekomstverwachtingen ook erg gunstig zijn. De ondernemers zijn trotse ondernemers en er is ook een goede samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheden, de zogenaamde ‘Triple Helix’.

Het enige negatieve punt in de barometer is dat werkgevers moeite hebben bij het vinden en behouden van technisch geschoold personeel.

Lees de ‘Kwartaalbarometer via de volgende link: http://theeconomicboard.com/app/uploads/2017/01/Economische-Kwartaalbarometer-Arnhem-Nijmegen-Q4.pdf.

Op de website van de Radboud Universiteit is meer informatie te vinden over het doorlopende onderzoek: www.ru.nl/economie/container-economie/kwartaalbarometer/.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Optimisme over economie Regio Arnhem-Nijmegen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*