Arnhemse ‘Introdans’ eert choreograaf Hans van Maanen

Foto: Introdans

ARNHEM – Het Arnhemse dansgezelschap ‘Introdans’ heeft ter gelegenheid van de 85e verjaardag (11 juli a.s.) van choreograaf Hans van Maanen de familievoorstelling ‘HOERA VOOR HANS’ samengesteld. Van Maanen liet het ANP weten dat hij vindt dat Introdans er vroeg bij is. De première van de voorstelling is aanstaande zaterdag in Arnhem. Ook op zondag is er nog een uitvoering van ‘HOERA VOOR HANS’.

Introdans heeft altijd een innige relatie met Van Maanen onderhouden en meer dan twintig werken van deze choreograaf op het repertoire. De voorstelling ‘HOERA VOOR HANS’ bestaat uit drie stukken, die overigens voor volwassenen zijn bedoeld, maar Introdans acht ze geschikt voor toeschouwers van zes jaar en ouder. Vandaar het etiket ‘familievoorstelling’.

Introdans danst in de Hoera-voorstelling van Maanens’ stukken ‘Squares’, ‘In and Out’ en ‘Black Cake’. De première is a.s. zaterdagavond (21-01) om 19:30 uur in het Stadstheater Arnhem. Zondagmiddag om 14:30 uur is er een tweede opvoering in Arnhem, waarna de voorstelling in diverse Nederlandse theaters is te zien. Het Nationale Ballet komt in september nog met een ‘verjaarsgala’ om Nederlands grootste choreograaf te eren.

Informatie over de voorstelling is te vinden op de website van Introdans: https://www.introdans.nl/voorstellingen/hoera-voor-hans-6

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse ‘Introdans’ eert choreograaf Hans van Maanen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*