Park Lingezegen en de nationale Dag van het Park

Park Lingezegen is een regionaal park in aanleg voor de 160.000 huidige en toekomstige bewoners tussen Arnhem-Zuid en Nijmegen-Noord. Het park wordt met ca. 1.500 hectare 22 keer zo groot als het Sonsbeekpark in Arnhem en 18 keer zo groot als het Goffertpark in Nijmegen. De provincie Gelderland ontwikkelt het park samen met de gemeenten Arnhem, Lingewaard, Nijmegen en Overbetuwe, de Stadsregio Arnhem Nijmegen, Staatsbosbeheer, Waterschap Rivierenland, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Dienst Landelijk Gebied en de Landinrichtingscommissie Over-Betuwe Oost.

Opmerkelijk dat Park Lingezegen het enige park in Arnhem is dat vandaag meedoet aan Dag van het Park. Waarom doen Sonsbeek en Zypendaal eigenlijk niet mee?
De Dag van het Park is een initiatief van de ANWB, overgenomen uit Belgi?. Daar is de Dag van het Park al ruim 15 jaar een landelijk succes. Met deze dag vraagt de ANWB op een positieve manier aandacht voor het groen in de stad. Bewoners kunnen (opnieuw) kennismaken met het park in hun directe woonomgeving of verder weg. Gemeenten kunnen die dag de parken en het groenbeheer extra in het zonnetje zetten door middel van allerlei activiteiten.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Park Lingezegen en de nationale Dag van het Park"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*