Arnhemse wijk Klarendal wordt modewijk

In de Arnhemse wijk Klarendal openen dit weekend tien nieuwe winkels en Station Klarendal, als deel van het project 100% Mode (zie ook: Klarendal toont creatief).

Station Klarendal, het oude postdistributiecentrum dat bij het centraal station stond, is in 125 stukken gezaagd en in de wijk Klarendal herrezen en zal ruimte bieden aan een grand caf?, ateliers en woningen. De bedoeling is dat er nog meer winkels en ondernemers zullen volgen.

“Mensen willen zich graag in Klarendal vestigen,” zegt projectleider Pieter Jongelie van 100% Mode. “In het begin keek men de kat uit de boom, maar inmiddels is de wijk enorm verbeterd en zit nog steeds in de lift.” De verwachting is dat de laatste winkels in 2010 worden opgeleverd.
Het initiatief om van de Vogelaarwijk (een probleemwijk die volgens Minister Ella Vogelaar extra aandacht behoeft) Klarendal een creatief centrum te maken komt van de buurtbewoners, die graag de bedrijvigheid van vroeger terugwilden in hun oude arbeiderswijk. Gemeente Arnhem en Woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem besloten daarop om samen het project 100% Mode op zich te nemen.

Het doel van 100% Mode is ondernemende ontwerpers en nieuw talent de gelegenheid te geven om zich te laten zien en zich verder te ontwikkelen en wonen te combineren met atelier en/of winkel. Volkshuisvesting Arnhem heeft daarom panden aangekocht en opgeknapt aan de Sonsbeeksingel en Klarendalseweg om ze tegen lage prijzen te kunnen verhuren aan creatieve ondernemers.

De gelijkenis van dit project met Red Light Fashion op de wallen in Amsterdam berust niet op toeval. Volgens Jongelie van 100% Mode is Arnhem vijf jaar geleden al begonnen met het project en is Amsterdam daarna ook met zo’n soort project gekomen.

Score-oprichter Jan Peters en couturier Paul Schulten zullen op 24 mei het offici?le gedeelte van de opening op zich nemen. Peters begon 25 jaar geleden met een jeanszaak die is uitgegroeid tot een keten van meer dan honderd winkels in Nederland, Belgi? en Duitsland. Ook is hij bestuurlid van de Modebi?nnale Arnhem.

Bron: Fashionunited.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse wijk Klarendal wordt modewijk"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*