Rolstoelers krijgen mooi onderkomen

Op het aller noordoostelijkste puntje van Arnhem, om precies te zijn op de Geitenkamp in de buurt Arnhemse Allee, wordt hard gewerkt aan een woningbouwproject. Het moet gezegd, steigers en specie verwacht je eerder in Schuijtgraaf. Op deze plek verrijzen 33 appartementen die na oplevering door Siza zullen worden afgenomen. In de appartementen worden rolstoelafhankelijke bewoners gehuisvest.

Opdrachtgever Hurenkamp Architecten en Adviseurs verzorgt keukens en vloerbedekking van de appartementen. Het sanitair en de badkamerindeling zijn bovendien geschikt voor rolstoelgebruikers. November 2017 startten de grondwerkzaamheden; oktober aanstaande is de oplevering.

Het terrein waarop de flats worden neergezet was eerder bebouwd. Na het kraken en later slopen van dat (school)gebouw lag het terrein lange tijd braak. In april 2016 was het gebiedje in ieder geval onbebouwd en omheind met bouwhekken. Tussen de bomen toont Google Streetview tevens twee kampeerbusjes.

Geluid A12

De alternatieve gebruikers van het eerder gekraakte gebouw en later de braakliggende grond was menig reguliere buurtbewoner een doorn in het oog. Om die reden wordt de bebouwing nu met zorgwoningen toegejuicht. Het vrij diep naar achter lopende gebouw heeft twee woonlagen. Maar men vraagt zich ter plekke wél af, of de toekomstige bewoners geen last krijgen van het continue geluid van de in de directe nabijheid liggende snelweg A12. De geluidswal die de Arnhemse Allee afschermt van de meeste autoherrie stopt abrupt ter hoogte van het appartementenblok-in-aanbouw. Afijn, de toekomst zal het leren.

Beeld: Alle foto’s Kees Crone

Laatste plaatje toont einde van de geluidswal (zie het grijze vlak in het struweel)

Reacties

Over de auteur

Kees Crone
Kees Crone is allereerst journalist en daarna schrijver. Hij houdt van zijn geboortestad. Zijn laatste boek uit 2018 heet daarom: Arnhem gezien door Crone.