Running Dinner 2018 in het teken van Arnhemse Stichting Leergeld

Ronde tafel 15 Arnhem Running Dinner 2018

De Arnhemse serviceclub Ronde Tafel 15 organiseert 26 mei het Running Dinner voor een goed doel. Dit jaar zamelt de Ronde Tafel geld in voor Stichting Leergeld Arnhem. Tijdens het Running Dinner wordt er gegeten bij 14 verschillende Arnhemse restaurants, met steeds wisselende tafelgasten. De avond wordt afgesloten met een knallend feest in Stadsvilla Sonsbeek en alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

Opbrengst voor Stichting Leergeld Arnhem

De opbrengst van het Running Dinner 2018 is voor de Arnhemse Stichting Leergeld. Meer dan 5.000 kinderen in Arnhem groeien op in armoede. De Ronde Tafel vindt, net als de Stichting, dat deze kinderen geholpen moeten worden, zodat ook zij mee kunnen doen met leeftijdsgenoten.

Stichting Leergeld Arnhem zet zich in voor kinderen in Arnhem die opgroeien in gezinnen met beperkte financiële middelen. De meeste kinderen hebben een gebrek aan alledaagse zaken, zoals een fiets of laptop. Hierdoor lopen zij een grotere kans om aan de zijlijn te komen staan omdat zij niet met hun leeftijdsgenoten mee kunnen doen. Met de opbrengst van Running Dinner zorgt de Stichting voor het opknappen en verspreiden van ruim 100 fietsen.

Running Dinner in het verleden

Na meerdere succesvolle edities van Running Dinner is het op 26 mei weer zo ver. Om de twee jaar organiseert Ronde Tafel 15 Arnhem het Running Dinner. In 2016 heeft Running Dinner nog ruim 10.000 euro opgehaald voor Ome Joop’s Tour en in 2014 ruim 20.000 voor Stichting Bio Vakantieoord. Op 26 mei wordt op het eindfeest ook direct bekend gemaakt hoeveel deze editie heeft opgebracht voor Stichting Leergeld Arnhem.

Kaarten bestellen

All inclusive kaarten voor Running Dinner zijn online verkrijgbaar voor 85 euro. Het eten en drinken op verschillende locaties en het eindfeest is in de prijs inbegrepen. Met de bijdragen steunen wij Stichting Leergeld Arnhem. Kaarten zijn hier te koop.

Deelnemende restaurants

De volgende restaurants doen mee: Stadsvilla Sonsbeek, Brasserie Zypendaal, Grand Café Aan de Beek, Molenplaats Sonsbeek in samenwerking met Iveau Burgers & Wijnbar, Tapasbar Retiro, Bar Restaurant Graaf Otto, Hans Eten en Drinken, Bar Florian, Stan & Co, Café Restaurant Verheyden, Arneym Lunch & Bites, Stadstuin Kweekland in samenwerking met Catering Kookkunsten.

Over Ronde Tafel 15

In 1946 is de Nederlandse Tafelronde opgericht. Deze serviceclub bestaat nu uit 191 landelijk gespreide Tafels met gezamenlijk 3.000 leden. De Ronde Tafel 15 Arnhem is in 1948 opgericht. Het is een club voor mannen van 25 tot maximaal 40 jaar. De Ronde Tafel 15 staat voor het onderling bevorderen van vriendschap en stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen veelvuldig worden uitgewisseld. Dit draagt bij aan de ontwikkeling en ontplooiing van al haar leden. Naast (internationale) vriendschap, vinden de leden het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap net zo belangrijk.

Reacties