Sint Marten in opstand tegen verdwijnen parkeerplaatsen

Bewoners in de wijk Sint Marten zijn een handtekeningenactie gestart die pleit voor het behoud van parkeerplaatsen aan de Hommelseweg ter hoogte van het HKA-terrein.

Voor het HKA-terrein is een nieuw ontwerp-bestemmingsplan gemaakt. “Uit dit ontwerp bestemmingsplan blijkt dat er als het plan doorgaat openbare parkeerplaatsen gaan verdwijnen aan de Hommelseweg”, staat te lezen op de wijkwebsite. Het parkeerpleintje tussen Eco-Electronics en de kluswoningen tegenover de Leuke Linde gaat volgens het ontwerp-bestemmingsplan verdwijnen.

Ook de parkeerplaatsen op het HKA terrein gaan weg, als het aan de gemeente ligt. De openbare parkeerplaatsen worden vervangen door privé parkeerplaatsen voor toekomstige bewoners van het gebied.

De bewoners van Sint Marten zijn daar fel op tegen. “Nu de parkeerdruk steeds maar toeneemt en wij de grootste parkeerdruk hebben van alle Arnhemse wijken, accepteren wij dit niet.”

Het bewonersoverleg heeft een zienswijze ingediend bij de gemeente om bezwaar te maken. Om die zienswijze van het nodige gewicht te voorzien, worden wijkbewoners opgeroepen om de zienswijze mede te ondertekenen.

Dat kan in wijkcentrum De Nieuwe Hommel of komende zaterdag op de Groenmarkt die in de wijk wordt georganiseerd.

Al sinds de jaren tachtig zijn er plannen om op en bij het HKA-terrein woningen te bouwen. Diverse plannen zijn inmiddels al gesneuveld. Er wordt nu een nieuwe poging gedaan woningen te realiseren op het terrein van de voormalige toneelschool.

Foto: Funda.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Sint Marten in opstand tegen verdwijnen parkeerplaatsen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*