Sponsoractie Kunstwerk Hommelse Poort gestart

{

Op 1 december 2009 is een sponsoractie gestart voor een kunstwerk in de Hommelse Poort. Het doel van de actie is om geld in te zamelen om het huidige kunstwerk te vervangen door stenen metrotegels. Zo krijgt het een blijvend en meer duurzaam karakter. De gemeente Arnhem die, samen met woningcorporaties Portaal en Volkshuisvesting, het initiatief heeft genomen voor deze actie heeft inmiddels een financiële bijdrage van 5.000 euro toegezegd.

Afgelopen zomer, als opmars naar de Modebiënnale, lanceerden Volkshuisvesting en de gemeente Arnhem een bewegwijzering voor het modekwartier. Onderdeel daarvan was de aankleding van de Hommelse Poort met een nieuw kunstwerk. De reacties op het kunstwerk waren en zijn heel enthousiast. De bewegwijzering draagt op een positieve manier bij aan de uitstraling van Klarendal en St. Marten. Bovendien zorgt het kunstwerk voor een uitnodigende entree voor de wijken.

Sponsoractie
Het te realiseren kunstwerk bestaat uit 4000 zogenoemde metrotegeltjes. Die tegeltjes zijn te koop in de wijkwinkel Klarendal (Klarendalseweg 442) en in het servicecentrum Duurzame Ontwikkeling (Hommelseweg 41). Ondernemers krijgen de kans het kunstwerk gedeeltelijk te sponsoren en bewoners kunnen vanaf € 8,75 een tegel kopen. Bij het kunstwerk worden de namen vereeuwigd van de ondernemers en de bewoners die een bijdrage hebben geleverd.

Klarendalse ontwerpster
Vanaf Arnhem Centraal en vanuit de binnenstad verwijzen bordjes in eigen stijl naar het Klarendalse modekwartier en St. Marten. En ook de Hommelse Poort (onder het Velperpoort Station) kreeg een kunstwerk in dezelfde stijl. De bewegwijzering is ontworpen door de Klarendalse ontwerpster Hanneke van de Pol. Zij liet zich inspireren door de sfeer van de oude Parijse metrostations.

Foto: Studio Artics

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Sponsoractie Kunstwerk Hommelse Poort gestart"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*