Gemeente zoekt naar nieuwe opzet Historische Kelders

De Stichting Historische Kelders Arnhem acht zichzelf niet langer in staat om het complex van ruim dertig kelders onder de Rijnstraat verantwoord te exploiteren. De gemeente Arnhem, eigenares van de Historische Kelders, zoekt nu naar een andere exploitatievorm van de kelders, bijvoorbeeld door een particuliere ondernemer.

De Stichting Historische Kelders heeft in goed overleg met de gemeente Arnhem besloten om haar activiteiten per 31 december te beëindigen. De stichting zal worden opgeheven. De co√∂rdinator van de Historische Kelders is bereid om zijn werkzaamheden voort te zetten totdat er een nieuwe organisatievorm is. Dit betekent dat de kelders ook in de komende periode gewoon open blijven.

Toeristische en economische functie
Vanaf eind 2003 heeft de Stichting Historische Kelders Arnhem de exploitatie van de kelders verzorgd. Doel was het versterken van de toeristische – en economische functie van Arnhem en het ontwikkelen van activiteiten tot behoud van het cultuurhistorisch erfgoed. De stichting heeft ervoor gezorgd dat al meer dan 100.000 bezoekers dit speciale stukje Arnhems erfgoed hebben bezocht. In het bijzondere complex vinden uiteenlopende evenementen plaats op het gebied van kunst en cultuur. De kelders kunnen echter ook worden gehuurd voor bijzondere gelegenheden of activiteiten. Ook zijn de kelders toegankelijk voor het publiek, al dan niet onder leiding van een gids. De gemeente verzorgt het onderhoud van de kelders. De stichting betaalde een niet-commerciële huurprijs.

Stevig op de kaart
Cees Jansen, wethouder Economische Zaken: “Het bestuur en de vele vrijwilligers van de stichting hebben zich ingezet voor de profilering van de Kelders. Dankzij hen staan de Historische Kelders in Arnhem op de kaart. Er zijn de afgelopen jaren veel bijzondere activiteiten tot stand gekomen, zoals het Huis van Sinterklaas, Kerst in de Kelders, Warme Winterweken en het Sprookjesfestival.”

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gemeente zoekt naar nieuwe opzet Historische Kelders"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*