State of Fashion in de Melkfabriek

- Eva Broekema

State of Fashion is het eerste internationale mode-event dat zich volledig richt op een duurzamer en eerlijker modesysteem. De eerste editie met het thema searching for the new luxury vindt plaats van 1 juni tot en met 22 juli 2018 in Arnhem. De Melkfabriek, een oud industrieel monument aan de Rijn, vormt het decor voor een vijftigtal innovatieve projecten die de modewereld beogen te veranderen.

searching for the new luxury

Afgelopen donderdag de 31e is het evenement officieel geopend. Barbera Wolfensberger (directeur-generaal Cultuur en Media van het ministerie) opende State of Fashion samen met internationaal vermaarde eco-luxury-pioniers Oskar Metsavaht (Osklen) en VIN (VIN + OMI). Zij zijn toonaangevende voorbeelden van een nieuwe stroming innovatieve ontwerpers die ons de weg wijst naar een duurzamere toekomst. Samen met hen, ca. 50 andere visionairs en modepioniers, de 800 genodigden en de verwachte 25.000 event bezoekers gaat State of Fashion op zoek naar nieuwe definities van het begrip ‘luxury’.

Over State of Fashion

Het vierjaarlijkse mode-event State of Fashion is de opvolger van de Mode Biënale richt zich op een duurzame toekomst. Als internationaal en interdisciplinair platform voor ideeën, experiment, onderzoek en samenwerking verenigt State of Fashion ontwerpers, bedrijven en opleidingen in mode en textiel, met de gedeelde ambitie hun industrie toekomstgerichter, eerlijker, milieuvriendelijker en meer humaan te maken.

State of Fashion wordt georganiseerd door Stichting Sonsbeek & State of Fashion. Na de hedendaagse kunsttentoonstelling Sonsbeek’16 | transACTION is State of Fashion 2018 I searching for the new luxury de tweede productie van de stichting. ArtEZ University of the Arts en Museum Arnhem zijn key partners. State of Fashion 2018 is onderdeel van het Fashion + Design Festival Arnhem.

 

 

Reacties