Tijs Goldschmidt over Grandeur

In het kader van de Sonsbeektentoonstelling wordt er door Buro Stel een serie lezingen rondom het thema Grandeur georganiseerd. Zondag 10 augustus a.s. is het de beurt aan evolutiebioloog/schrijver Tijs Goldschmidt.
Goldschmidt is bij een breder publiek vooral bekend vanwege zijn boek Darwins Hofvijver, waarmee hij in 1995 de AKO literatuurprijs won. In 2000 verscheen van zijn hand de essaybundel “Oversprongen”, een koppeling tussen kunst en wetenschap met persoonlijke, vaak tegendraadse observaties.

In 2004 stelt hij voor De Hallen in Haarlem de tentoonstelling Wegkijken samen. Hiervoor maakte Goldschmidt een selectie van foto?s uit het Spaarnestad Fotoarchief waarin de emotie ‘schaamte’ centraal stond. Eind vorig jaar sprak hij de 36e Huizingalezing uit in een uitverkochte Pieterskerk in Leiden. Die hele lezing met het thema ‘Doen alsof je doet alsof’ is hier te beluisteren.

Wat Tijs Goldschmidt over Grandeur te vertellen heeft, is a.s. zondag vanaf 15.00 uur gratis te beluisteren. De locatie voor deze lezing is gewijzigd. in plaats van in de Witte Villa vindt de lezing plaats op de thuisbasis van de Sonsbeekorganisatie De Teerplaats.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Tijs Goldschmidt over Grandeur"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*