Trams en bussen te gast in het Openluchtmuseum

Op 18 en 19 juni staat het Nederlands Openluchtmuseum in het teken van historisch stads- en streekvervoer. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat een historische tram zijn eerste rondjes reed in het Arnhemse museumpark.

Tegenwoordig rijden er maar liefst vijf trams rond in het park. Dat aantal wordt komend weekend nog wat groter. De vermaarde ‘blauwe tram’ van de NZH is, samen met een groot aantal oude bussen op bezoek in het museum.

Tijdens het tienjarig jubileum van de museumtram was de Haarlemse tram uit 1913 ook op bezoek in het museum.

Bussen en modelbanen
Met dank aan diverse museumbus-organisaties brengen ook een aantal historische bussen komend weekend een bezoek aan het museum. Het publiek kan bij enkele bussen instappen voor een ritje op en rond het museumterrein.

In de tramremise, de loods van Van Gend & Loos en op de deel van de boerderij uit Midlum laten vermaarde modelbouwers hun unieke trams en trambanen in model zien. Denk aan ‘De Helluf van Elluf’ een schitterend model van de Haagse lijn 11 aan de Conradkade in de jaren ’50.

Daarnaast rolt de Rotterdamse Tramweg Maatschappij (RTM) in miniatuur van de Spijkenissebrug en zien bezoekers de stoomtram van de Geldersche Tramwegen (GTW) over de IJsselkade in Zutphen schommelen.

Voor de liefhebbers bieden ideële en commerciële partners informatie over trams in Nederland vroeger en nu. Ook zijn er boeken, dvd’s, bouwpakketten en leuke gadgets te koop.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Trams en bussen te gast in het Openluchtmuseum"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*