Urban Photo Collective Arnhem flitsend van start

Urban Photo Collective Arnhem
Urban Photo Collective Arnhem

Begin september kondigden we dit nieuwe initiatief aan en gistermiddag kwam een groep Arnhemse fotografen voor het eerst bij elkaar onder de noemer Urban Photo Collective Arnhem. Mede dankzij het heerlijke weer werd het een fantastische middag.

Het thema van deze maand ‘Are you afraid of heights’ sprak natuurlijk gelijk tot de verbeelding. Ik zag ons al boven op de WTC-torens. Maar dat bleek op zaterdag niet te realiseren. Dan het nieuwe stadskantoor wellicht. Gemeente gebeld, tot onze verbazing doorverwezen naar verhuurder Eurocommerce en daar no for an answer. Nou ja, dan maar geen vastomlijnd programma en de Eusebiustoren als mogelijk ‘hoogstandje’

Rond 13.00 uur verzamelen twaalf fotografen zich op het kantoor van Arnhem Direct. Het is erg leuk om de mensen te ontmoeten die je tot dan alleen van naam kent, omdat ze bijvoorbeeld regelmatig reageren op Arnhem Direct, of omdat je ze volgt op Twitter. En je hebt allemaal een gedeelde passie, dus er is ook gelijk genoeg om over te praten.

Op pad
Na een kop koffie en een rondje voorstellen gingen we op pad. Natuurlijk toch eerst richting de torens, want of je er nu op mag of niet, het zijn natuurlijk wel de urban landmarks van Arnhem. Verguisd en geprezen, en ondertussen niet meer weg te denken.

Langs de torens, over het spoor, richting het museum. Made in Arnhem moet nog even wachten op een bezoekje, wij waren te druk met onze eigen creatieve uitspattingen. Vanaf het museum naar beneden richting ArtEZ. Terwijl we er lopen, zie en besef ik me weer eens dat het museum daar toch echt op een fantastische plek ligt. Los van cultuurclusterplannen, hoop ik toch dat deze plek in Arnhem behouden blijft voor kunst, in welke vorm dan ook. Een letterlijke opstap vanuit de kunstacademie wellicht… Maar ik dwaal af…

Naborrelen
Vanaf de academie ging het naar de Wall of Fame, altijd weer verrassend dat niet alle Arnhemmers deze plek vol kleurige graffiti kennen. Vanaf daar langs de Rijn met z’n cruiseboten, op weg naar het centrum voor de afsluitende borrel. Gezien de groepsgrootte en wellicht een onbewust eerbetoon aan de inspiratiebron Rotterdam, hadden we Dudok bedacht. Maar ja, zaterdagmiddag, zon, markt voor de deur‚Ķ dat was natuurlijk volle bak.

Dus terug, naar café De Kroeg, want daar waren ze net het terras aan het buiten zetten. Maar daar bleef het ook even bij, want ze gingen nog niet open. Op naar de Rijnkade dan maar. Het hippe Roses is ook nog niet open. Onze Rotterdamse gasten verbazen zich, en ik geef ze groot gelijk. Een zonnige zaterdagmiddag in de stad en de horeca met de terrassen ‘aan het water’ zijn niet open. Daarvoor moet er zeker eerst een haven gegraven worden?!

Gelukkig is daar Rijnmozaïk, nog voor we iets hebben kunnen vragen, worden er tafels bij elkaar aangeschoven, de waterpijp wordt aangerukt en voor we het weten zitten we allemaal met een drankje in onze hand te proosten op de eerste ontmoeting. Het leuke van eindigen op een terras is dat je gesprekken met elkaar hebt, die niet alleen over fotografie gaan. Binnen de club van vanmiddag werd overigens wel duidelijk dat iedereen graag van elkaar wil leren. De (semi)professionals boden spontaan hun hulp aan, dus daar gaan we binnenkort eens een middagje/avondje voor organiseren.

Gisteravond verschenen de eerste foto’s van de middag al op Flickr.

Ook meedoen?
Vind je het leuk om in Arnhem rond te struinen, hou je van fotograferen en vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Ga dan de volgende keer gewoon met ons mee! Als je je via de mail met in het onderwerp ‘maillijst AUPC’ aanmeldt voor de mailinglijst, wordt je ook op de hoogte gehouden van alle Urban Photo Collective-activiteiten in Nederland. In Rotterdam en Den Haag bestond het al, nu dus ook in Arnhem, volgende maand wordt er in Utrecht gestart en binnenkort ook in Nijmegen. En overal werkt het volgens hetzelfde principe: geen ingewikkeld gedoe met aan- en afmelden, je komt, of je komt niet.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Urban Photo Collective Arnhem flitsend van start"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*