Wijkatelier: het beste in jezelf ontdekken

Sinds enkele jaren bestaat het Wijkatelier: in het Inloophuis aan de Van Slichtenhorststraat in de wijk Sint Marten komen kunstminnende bewoners uit de omgeving wekelijks bij elkaar en krijgen gratis lessen onder begeleiding van een professionele kunstenaar uit de wijk. In maart gaat het weer open.

Wat is het Wijkatelier ook al weer?

Gratis lessen in het maken van beeldende kunst, jóuw kunst. Het Wijkatelier helpt je het beste in jezelf te ontdekken en bijzondere werken te maken, werken die alleen uit jóuw handen kunnen komen. Professionele kunstenaars uit de wijk treden daarbij op als assistent en begeleider. Ze zetten hun kennis en kunde in om jou te ondersteunen.

Het nieuwe jaar

Het jaar is voortvarend gestart! Er is een flinke uitbreiding “van het supersterke team van talentvolle, superbekwame en enthousiaste vrijwilligers” aldus co√∂rdinatrice Berengaria Liedmeier. Er is ook een thema vast gesteld om de komende periode naar eigen inzicht mee aan het werk te gaan: ‘Maar wat betekent het‚Ķ voor jou?’ Grafisch vormgeefster uit de wijk Leander Janssen – Stijl in Vorm – is aan het werk gegaan om een herkenbaar logo met huisstijl bij het Wijkatelier te ontwerpen. Met al deze krachten samen wordt toegewerkt naar een ‘Effing Amazing Slotmanifestatie’ (EAF) op een nader te bepalen datum in de herfst van 2018.

De wijk als octopus

Berengaria: “Wijkatelier Sint Marten Klarendal wil een verrijking van de wijk zijn door woners en werkers de mogelijkheid te bieden zich artistiek te ontplooien. De resultaten daarvan worden gebruikt om de wijk te verfraaien en een geschiedenis in beeld van de wijk te ontwikkelen. ‘De Wijk’ in de visie van Wijkatelier Sint Marten Klarendal, heeft de vorm van een octopus. Sint Marten en Klarendal vormen het hoofd van de inktvis, haar tentakels reiken tot overal waar warme en betekenisvolle betrekkingen met anderen die brengen.”

Informatie

Tenzij anders vermeld, is het Wijkatelier vanaf 1 maart iedere donderdagavond om 19.30u open voor iedereen. Het Wijkatelier is in het Inloophuis aan de Van Slichtenhorststraat in Sint Marten. Volg het Wijkatelier op www.facebook.com/wijkatelier en voor verdere informatie, mail Berengaria (Beer) op beer@solavirtute.nl.

Het wijkatelier is een intitiatief uit de buurt en wordt ondersteund door cultuurmakelaar Mieke Hendrikse van Kunstbedrijf Arnhem.

Reacties