Vitesse en PEC Zwolle vervelen eindeloos: 0-0

Vitesse en PEC Zwolle hebben zondagmiddag 5 november eens te meer de desolate staat van het Nederlandse voetbal bevestigd. Op papier een aantrekkelijk duel tussen de nummer drie en de nummer vijf van de ranglijst. In werkelijkheid een draak van een wedstrijd met nauwelijks tempo, daadkracht en een minimum aan doelpogingen (tussen de palen). Het was koud in Gelredome met het dak open, het spel zorgde voor geen enkele warmte.

Vitesse zit aan zijn plafond, de seizoensouverture beloofde veel, maar de vooruitzichten ogen somber. Na de afstraffing tegen PSV en het midweekse verlies tegen Zulte dreigt een kleurloos seizoen. Remco Pasveer geniet nauwelijks krediet bij de supporters, zijn blunder(s) tegen PSV hebben het vertrouwen geschaad. De achterste vier van Vitesse kunnen nauwelijks voetballen. Boegbeeld Guram Kashia lijkt over zijn top heen, Matt Miazga voetbalt alleen maar schoorvoetend breed en/of achteruit. Alexander Buttner blijft een ongeleid projectiel. Fankaty Dabo ontwikkelt zich na een aarzelende start voortvarend, na enkel spectaculaire intercepties werd hij luid bejubeld.

Door de geringe opbouw van achteruit zijn de middenvelders genoodzaakt de bal veel te halen, waardoor op dat middenveld steeds een man te kort komt. Thomas Bruns (vroeg gewisseld) en Navarone Foor speelden ronduit zwak. De voorhoede krijgt door dat middenveld nauwelijks bespeelbare ballen. Dit elftal zal zich moeten herpakken, veel alternatieven heeft Henk Fraser niet. Russische inmenging dreigt.

PEC Zwolle stelde er niets tegenover en bleef door het gelijke spel derde op de ranglijst. Het is zoals die andere Vitesse-watcher (van VI) Stef de Bont twitterde: ‘Wat een waardeloze wedstrijd. Alle toeschouwers zouden hun geld terug moeten krijgen.’

Eerdere wedstrijden tegen PEC Zwolle die ik zag in Gelredome:

 

Reacties