Vitesse hervat de competitie met 3-1 winst op FC Twente

Vitesse is de tweede competitiehelft begonnen met een 3-1-overwinnng op FC Twente en ging daarmee de gasten voorbij op de ranglijst. Vitesse speelde een verfrissende eerste helft met veel druk naar voren, hetgeen tot veel kansen leidde.

Binnen een kwartier was het 1-0 door Lewis Baker die binnenschoot na een slecht weggewerkte ingooi. Diezelfde Baker kopte vlak daarna bijna de 2-0 achter Nick Marsman, die ternauwernood redde.

Vitesse bleef gevaarlijk en zag Rashica net een teenlengte te kort komen. Gedurende een kleine periode daarna toonden de gasten wat dreiging, vooral via Bersant Celina die twee keer Eloy Room op zijn weg vond. Diezelfde Room was ook op zijn post bij een vrije trap van Enes Unal. Na ruim een half uur kwam Vitesse op 2-0. Ricky van Wolfswinkel schreef de goal op zijn naam na een prachtige combinatie in de zestien van Tighahoudini, Foor, Rashica en Leerdam.

De tweede helft was amper twee minuten oud of het duel was beslist. Na een misser van Twente-verdediger Peet Bijen bracht Ricky van Wolfswinkel Milot Rashica in stelling en de snelle rechtsbuiten benutte het buitenkansje: 3-0.

Vitesse liet daarna FC Twente komen en loerde op de counter in plaats van de gasten de duimschroeven aan te draaien.

Het duel boette aan kijkspel danig in. Vitesse werd nauwelijks nog gevaarlijk en moest toezien dat FC Twente via een makkelijk gegeven penalty van Mateusz Klich op 3-1 kwam.

De thuisclub liep daarna nog grotere schade op, toen Lewis Baker zich op het middenveld oliedom vergreep aan Dejan Trajkovski en van Ed Janssen rood kreeg. De Engelsman mist daardoor waarschijnlijk het bekerduel tegen Feyenoord.

In Gelredome zag ik eerder duels tussen Vitesse en FC Twente:

 

Video van de goals:

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse hervat de competitie met 3-1 winst op FC Twente"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*