Theebuil

Waar er thee is, is er hoop. Arthur Wing Pinero

De man grinnikte en stootte me aan.

“Moet je kijken,” wees hij naar de informatietekst bij de magnetron aan de uitgang van de buurtsuper. Klanten werden geïnformeerd dat ze er hun eigen maaltijden zelf konden bereiden.

“Zèlf bereiden!” schamperde de man. “Opwarmen! Dat is alles wat zo’n ding doet! Niks zelf bereiden!” Hij grinnikte hoofdschuddend over zoveel onnozelheid.

Daarmee trok hij het deurtje van het apparaat open, waarna hij het flesje ijsthee, dat hij eerder in de winkel had gekocht, leegschonk in een glas dat hij speciaal voor de gelegenheid had meegenomen. Daarna zette hij het drankje op het draaiplateau van de magnetron, sloot de deur en zette de oven aan. Het lichtje ging aan, de bodem begon rond te draaien en het geheel ging zoemen. Na een tijdje en een ping opende de man het deurtje weer. Hij blies aan het glas.

“Ik haat koude thee,” verklaarde hij ongevraagd.

Een Mowl’etje [mo’w…õl…ôc…ô] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "Theebuil"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*