Vitesse krijgt pak slaag van FC Groningen: 1-5

De kortste route naar Europa is voor Vitesse ook dit seizoen weer een doodlopende weg gebleken. Vormden vorig jaar de amateurs van FC Lienden nog een te groot struikelblok, dit keer was FC Groningen veel te sterk: het werd maar liefst 1-5. De thuisclub mocht de handen dichtknijpen dat de gasten in de tweede helft met de handrem op speelden, anders was het leed niet te overzien geweest.

Het drama tekende zich al binnen vijf minuten af, toen FC Groningen vrije doortocht kreeg en via Thomas Enevoldsen op 0-1 kwam. Binnen het half uur was de wedstrijd beslist, omdat niemand in een geel-zwart shirt achtereenvolgens Leandro Bacuna, Fredrik Stenman en Andreas Granqvist een strobreed in de weg legde: 0-4. Vitesse stelde er niets tegenover, de bal kwam niet 1 keer tussen de palen.

De tweede helft was een formaliteit. Goran Lovre maakte een vijfde Groningense treffer, waarna invaller Onur Kaya vlak voor tijd de schamele eer mocht redden. Hoogtepunt van de tweede 45 minuten was de Wave, die tot drie keer langs de 8.500 aanwezige toeschouwers in het hele stadion rondging.

Vitesse is in deze vorm eerder op weg naar de Jupiler League dan de voor het seizoen gewenste Europa League.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse krijgt pak slaag van FC Groningen: 1-5"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*