Wie is volgens u de Grootste Gelderlander Aller Tijden?

Gelderland kent een rijke geschiedenis. Sinds de Middeleeuwen zijn Gelderlanders in de weer de samenleving te verbeteren. Soms door kleine beslissingen met grote gevolgen, soms door een strategische keuze met grote invloed op de directe omgeving. Zoals altijd maakt de mens hét verschil. In de Gelderse geschiedenis is echter nog nooit de vraag gesteld wie de Grootste Gelderlander Aller Tijden is.

We gaan op zoek naar het antwoord op deze boeiende vraag. Daarom vragen we aan u wie u de Grootste Gelderlander vindt. Natuurlijk met een motivatie!

Er zijn twee criteria:

  1. De Grootste Gelderlander moet een bijdrage hebben geleverd aan de Gelderse geschiedenis;
  2. De Grootste Gelderlander moet overleden zijn.

U kunt tot 1 oktober 2018 uw Grootste Gelderlander nomineren. Dit kan via het Forum Gelderland of door een e-mail te sturen naar: grootstegelderlander@gelderland.nl

Een deskundige jury gaat daarna aan de slag met alle voorgestelde Grootste Gelderlanders. Dat leidt tot een uiteindelijke lijst van 20 namen.

Bekende en onbekende Gelderlanders zullen op vrijdag 16 november 2018 in de Historische Herberg Gelderland in het Huis der Provincie alle voorgestelde Grootste Gelderlanders uit de vergetelheid halen. Het publiek besluit wie uiteindelijk tot de Grootste Gelderlander wordt benoemd. Als de stemmen geteld zijn, maakt de commissaris van de Koning de naam van de Grootste Gelderlander op deze nu al historische bijeenkomst bekend.

Wij nodigen u allen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn!

De organisatie van de Grootste Gelderlander is een samenwerking van Radboud Universiteit, Erfgoed Gelderland, Historische Herberg Arnhem en de provincie Gelderland.

Reacties