Wie is jouw jeugdzorgheld?

In de Week van de Jeugdzorg, 14 tot en met 21 november 2009, worden onder het thema ‘gewoon jeugdzorg’ diverse activiteiten georganiseerd om te laten zien wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners. Voor het derde jaar op rij maakt de verkiezing van de Jeugdzorgheld daar onderdeel van uit.

Het toekennen van de Gelderse Jeugdzorg Award is een mooie manier om hulpverleners of medewerkers te bedanken voor hun bijzondere inzet: omdat zij gewoon heel goed werk verrichten! De Gelderse Jeugdzorg Award is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Gelderland en Zorgbelang Gelderland.

Voor de verkiezing van de Jeugdzorgheld in 2007 en 2008 kwamen ruim zeventig inzendingen binnen.

Het leverde prachtige verhalen op. Bijvoorbeeld over de hulpverlener die het gezin, ook al maakten ze het hem heel moeilijk, niet in de steek liet. Of over de begeleider die de ouder het gevoel gaf de enige cliënt te zijn. Bij de inzendingen hoorde ook het verhaal van de buurtmoeder die bij nacht en ontij er op uit trok naar de jongeren in haar woonplaats. Eén ding maakt de Gelderse Jeugdzorg Award heel duidelijk: mensen waarderen het als hulpverleners zich met hart en ziel inzetten en hoop geven.

Kandidaten aanmelden
Jongeren, (pleeg) ouders, grootouders, collega’s of andere personen kunnen een kandidaat aanmelden als zij direct betrokken zijn bij een hulpverlener of gezinsvoogd. Ook jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers en vrijgevestigde therapeuten of behandelaars kunnen in aanmerking komen voor de Jeugdzorg Award. Bij de beoordeling wordt dit jaar onderscheid gemaakt tussen professionele hulpverleners en personen die zich op vrijwillige basis inzetten voor cliënten uit de jeugdzorg. Aanmelden kan tot uiterlijk 16 oktober 2009.

Prijzen
De hoofdprijs is een tegoedbon van € 2.000. De winnaar mag dit geld in Gelderland besteden aan een project in de jeugdzorg, bijvoorbeeld voor het opknappen van een leefgroep of voor een bijzondere aanschaf voor een jongerencentrum. De persoon die de winnaar heeft aangemeld krijgt ook een prijs ter waarde van € 100.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Gelderse Jeugdzorg Award of aanmelding op www.geldersejeugdzorgaward.nl of bel met Hellen Houterman van Zorgbelang Gelderland, telefoonnummer 026 384 28 22.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wie is jouw jeugdzorgheld?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*