Wijken voor Kunst

De vierde editie van de kunstmanifestatie Wijken voor Kunst vindt dit jaar plaats op zondag 21 september a.s.in Arnhem. Wijken voor Kunst is een initiatief vanuit de wijk. Naast de wijkbewoners kan iedereen op deze dag kennis maken met de kunstenaars en de culturele activiteiten in Klarendal en de omliggende wijken St. Marten en het Sonsbeekkwartier.
Omdat de kunstmanifestatie samenvalt met de autovrije zondag heeft de organisatie alle creatieve wijkbewoners opgeroepen de straat op te gaan. Een groot aantal kunstenaars en andere buurtbewoners hebben gehoor gegeven aan deze oproep met verrassende, spannende en onverwachte presentaties op straat. Wijken voor Kunst heeft alle activiteiten in kaart gebracht. Aan de hand van een plattegrond kunnen bezoekers zelf een wandeling samenstellen langs de vele kunstpresentaties.

Het Staringplein is het bruisend middelpunt van de kunstmanifestatie. Op het plein spelen in de middag allerlei bandjes uit de buurt en tonen kunstenaars hun werk in de open lucht. Rond het plein krijgt de bezoeker een overzicht van alle bezienswaardigheden. Op uithangborden geven de deelnemers een korte impressie van hun bijdrage aan de manifestatie. Daarnaast wordt de Akkerstraat weer ingericht voor de Klarendalse markt. De winkels van het modekwartier doen voor het eerst ook mee en zijn a.s. zondag geopend.

Klik hier! voor overzicht van deelnemers.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wijken voor Kunst"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*