Arnhem-Lorentz Penning 2009 voor Frank Keverling Buisman

Op donderdag 5 november 2009 ontvangt Prof. Dr. Frank Keverling Buisman in de Burgerzaal van het Stadhuis Arnhem de vijfde Arnhem-Lorentz Penning.

Deze Penning wordt sinds 2003 uitgereikt aan geboren en getogen Arnhemmers die hun kennis en vaardigheden elders ontwikkelden, maar altijd weer terugploegen in de Arnhemse samenleving. Eerdere laureaten waren Antoon van Hooff (Burgers’ Zoo), Ton Wiggers (Introdans) en Rob ten Hoedt (Vitatron).

De allereerste Penning was vervat in de plaquette die in de Steenstraat het geboortehuis siert van Nobelprijswinnaar (1902) Prof. Dr. H.A. Lorentz.

De Arnhem-Lorentz Penning is nadrukkelijk een burgerinitiatief en werd bij die eerste keer symbolisch toegekend aan alle anoniem gebleven Arnhemmers, die net als hun wereldberoemde stadgenoot, hun elders vergaarde inzichten ter beschikking hebben gesteld van burgerij en stadbestuur.

Frank Keverling Buisman (Arnhem, 1945) studeerde in Utrecht en Den Haag, promoveerde in Groningen, en had tussen 1971 en 1987 diverse functies bij het Rijksarchief in Drenthe. Als Rijksarchivaris keerde hij terug naar Arnhem, werd tevens Gemeentearchivaris en is sinds 1999 ook Buitengewoon Hoogleraar Oud Vaderlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. In 2002 werd hij directeur van het Gelders Archief. Daarnaast is hij leidinggevend en medewerkend lid van allerhande organisaties en commissies, in en buiten Arnhem.

De Arnhem-Lorentz Penning wordt aan Frank Keverling Buisman uitgereikt tijdens de presentatie van Arnhem van 1700 – 1900. Buisman is als eindredacteur verantwoordelijk voor de voltooiing van het drieluik over de Arnhemse geschiedenis.

De Penning is ontworpen door Christine Van der Heide, gemodelleerd en vervaardigd door Alexander van den Hoven, en bevat precies een vol pond zilver.

De Arnhem Ambassadeurs onderschreven de voordracht vanuit de Arnhemse burgerij van harte en maken deze uitreiking mede mogelijk.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem-Lorentz Penning 2009 voor Frank Keverling Buisman"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*