Historische Herberg in debat met Arnhemse geschiedschrijvers

{

Op vrijdagmiddag 13 november is de Stichting Geschiedschrijving Arnhem hoofdgast van de Historische Herberg in Bezoekerscentrum Sonsbeek.

Deze stichting heeft begin november onder grote belangstelling het boek ‘Arnhem van 1700 tot 1900’ gepresenteerd en daarmee is het drieluik over de Arnhemse geschiedenis voltooid. Maar is dat ook zo? Geven de drie boekwerken wel een volledig beeld van het rijke verleden van onze stad? Historicus Jan de Vries gaat daarover in debat met de samenstellers van het boek. En natuurlijk kunnen de gasten van de Historische Herberg deelnemen aan de discussie.

In de catacomben van het Gelders Archief is heel veel over diezelfde geschiedenis van Arnhem beschikbaar, maar lang niet altijd zichtbaar voor het publiek. Daarom toont het Gelders Archief tijdens deze Historische Herberg een actuele en spraakmakende aanwinst aan het publiek. Onder de titel ‘Tastbaar verleden’ krijgen de bezoekers van de Herberg een unieke gelegenheid om de aanwinst van dichtbij te bekijken en zelfs aan te raken.

De avond wordt afgesloten met een geschiedenisquiz door Bob Roelofs, historicus en co- auteur van de Canon van Arnhem. In een korte quiz daagt hij de bezoekers uit hun kennis van de Arnhemse geschiedenis te toetsen. De winnaar mag rekenen op een fijne prijs.

Wegens enorm succes krijgt het ‘Historisch Meldpunt’ een vaste plek in de herberg. Bezoekers met hart voor de Arnhemse geschiedenis krijgen twee minuten het podium op de ‘Arnhemse zeepkist’. Daarin kunnen ze een evenement aankondigen, een historisch nieuwsfeit onthullen of een oproep doen.

Wanneer? vrijdag 13 november van 17.00 uur tot 19.00 uur
Waar? Bezoekerscentrum Sonsbeek
Entree? gratis (drankje en hapje zijn voor eigen rekening)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Historische Herberg in debat met Arnhemse geschiedschrijvers"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*