Subsidieverzoek van 9 miljoen euro voor stimulering woningbouw

De gemeente Arnhem heeft voor een bedrag van bijna 9 miljoen euro een subsidieverzoek gedaan bij minister Van der Laan van Wonen Wijken en Integratie. De minister heeft een bedrag van 150 miljoen euro beschikbaar om de woningbouw in Nederland te stimuleren. De gemeente Arnhem heeft voor 26 woningbouwprojecten subsidie aangevraagd verdeeld over verschillende Arnhemse wijken. In totaal gaat het om bijna 1100 woningen. De verwachting is dat de minister half december 2009 laat weten of en zo ja welke projecten in Arnhem subsidie krijgen.

De door de gemeente ingediende projecten zijn verdeeld over de stad. Het gaat om zowel huur- als koopwoningen verdeeld over verschillende wijken in de stad waaronder Schuytgraaf, Malburgen en Presikhaaf. Belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor subsidie is dat de bouw van de woningen voor 1 juli 2010 gestart kan worden of worden voortgezet.

Wethouder Kreeft van ruimtelijke ordening en wonen: “Ik wil geen kans onbenut laten om de woningbouw in Arnhem te stimuleren. Waar zich kansen aandienen moeten we die grijpen. De subsidie vanuit het
ministerie is zo’n kans. Met het vlot trekken van woningbouwprojecten zorgen we bovendien voor werkgelegenheid. Het mes snijdt in dit geval aan twee kanten. Het is goed voor de woningmarkt, maar ook
voor de arbeidsmarkt.”

De subsidie van het ministerie van VROM is onderdeel van een totaalpakket aan stimuleringsmaatregelen van het kabinet Balkenende. Om de woningbouw te stimuleren is in totaal 395 miljoen euro beschikbaar.Het ministerie verdeelt dit over verschillende rondes. Het ministerie heeft in de eerste ronde al 100 miljoen verdeeld, waarvan Arnhem in totaal 900.000 euro aan subsidies heeft ontvangen voor projecten in Schuytgraaf en Elden.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Subsidieverzoek van 9 miljoen euro voor stimulering woningbouw"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*