Gelderlander twijfelt aan motieven gemeente Arnhem

Arnhem wil in wijken rond het centrum betaald parke­ren invoeren. De vraag is wie daar het meest bij ge­baat is, de wijkbewoners of de gemeente zelf, schrijft Rob van der Velden op 5 november in de Gelderlander.
Als schrijnend voorbeeld noemt hij de Verschuerwijk, waar het parkeerplan van de gemeente (de nota Parkeren waar je wezen moet) de problemen van de bewoners niet oplost.
In plaats van te kiezen voor parkerende bezoekers, die mogen betalen voor plaatsen waar anders de auto´s van bewoners zouden staan, zou de gemeente de parkeerproblemen van de bewoners moeten oplossen. Daarom zou de oplossing Spoorhoek (Spijkerkwartier, bij de Mediamarkt), niet als uitzondering moeten dienen, maar als regel.
Want de ervaring in de Verschuerwijk, waar volgens eerdere berichten ambtenaren van de gemeente net zo fout parkeren als andere bezoekers die daar niet wezen moeten, leert dat de gemeente niet handhaaft als de bewoners last hebben van parkerende bezoekers.

{title}

“Bezoekers van de binnenstad en daar werken¬≠den kunnen probleemloos foutpar¬≠keren in die wijk. Er worden geen boetes uitgedeeld omdat dit bij de gemeente ‘geen prioriteit heeft’. Waarom dat nadrukkelijke ver¬≠schil in aandacht? De gemeente laadt de verdenking op zich dat gel¬≠delijk gewin ten grondslag ligt aan die keuze. … Als invoering van be¬≠taald parkeren, zoals de initiatief¬≠nemers bij hoog en laag beweren, louter bedoeld is om de wijkbewo¬≠ners een dienst te bewijzen, waar¬≠om worden deze in de Verschuer¬≠wijk dan zo nadrukkelijk aan hun lot overgelaten?”, vraagt Rob van der Velden in de Gelderlander.
Die vraag is ook in andere wijken gesteld. Maar in plaats van een antwoord komt er op 16 november een parkeernota op de politieke maandagagenda.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gelderlander twijfelt aan motieven gemeente Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*