Prins Jeroen 1 gaat voor carnavalspandemie

{

Het komende seizoen mag de 39-jarige Jeroen Teering zich de nieuwe Prins noemen van Carnavalsvereniging De Marskoppen uit Elden. Samen met zijn Page Telina Eenkhoorn is hij vast van plan een ware carnavalspandemie te veroorzaken, onder het motto: ‘Alleen als wij het samen doen, dan kunnen we zoveel’.

“Dat geldt nu nog meer dan voorheen”, zegt de kersverse Prins Jeroen 1. Hij doelt daarmee op de economische crisis en een dreigende Mexicaanse griepepidemie. Een onzekere tijd, die ook zijn weerslag heeft op het carnavalsfestijn. Al verwacht hij niet dat het minder gezellig wordt. “Massaal geld uitgeven is geen vanzelfsprekendheid meer. Je gaat bewuster om met het budget, maakt afgewogen keuzes. Is inhuren geen optie, dan komen er vanuit de vereniging gegarandeerd voldoende optredens om van de feestavonden een succes te maken.”

14de van de 11de was het zover met het zelfbedachte spel ‘ren je zottt!’, naar het bijna gelijknamige ‘ren je rot’ van Martin Brosius. Vragen over carnaval, een rennende Raad van Elf en gehusselde woorden zorgden zij voor boeiende Prinsen keuzeavond en daar is het Prins en Page om te doen. “Carnaval is een feest van samen zijn en samen doen. Zowel binnen als buiten de vereniging. Daar willen we dit seizoen extra nadruk op leggen.”

Iedereen is daarbij belangrijk, vindt de Prins der Marskoppen. “Het is en blijft vrijwilligerswerk. Of je nu kleding maakt of de kar helpt op bouwen, veel tijd hebt of juist weinig: belangrijk is dat we het samen doen. Ik kan het niet alleen.”

De Prins en zijn Page hopen wel dat het griepvirus niet te hard om zich heen grijpt. De vele voorbereidingen zijn namelijk al in volle gang. “Ik moet er niet aan denken dat de optocht wordt geannuleerd omdat zowel loopgroepen als publiek – 40.000 mensen staan jaarlijks langs de straten in het centrum van Arnhem – zijn geveld of niet durven te komen”, lacht de Prins. “Dan liever zoveel mogelijk mensen besmetten met het carnavalsvirus, zodat we kunnen spreken van een ware carnavalspandemie. Want een echte Marskop die gaat altijd door, zo moet een echte Marskop zijn!”

Foto: Henk van Londen

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Prins Jeroen 1 gaat voor carnavalspandemie"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*