Arnhemse winnaars bij de Dutch Latte Art Championship

{

Een bakje koffie zetten is geen kunst voor de deelnemers van het Dutch Latte Art Championship. Gisteravond werd in Rotterdam de Nederlandse kampioensschap gehouden.

Claudie Donderwinkel (Peeze Koffie) en Anne-Jan Bakker (Babo Café) behaalden gisteren respectievelijk de eerste en tweede plaats tijdens de Nederlandse kampioenschappen. Claudie gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen Latte Art 2010 in Londen.

Tijdens de spannende eindstrijd bereidden de barista’s ieder twee identieke latte arts in drie verschillende dranken: een cappucino, een macchiato en een eigen creatie. Dat alles op een podium, voor publiek en onder het toeziend oog van de vakjury die op basis van smaak, vorm, technische uitvoering en verleiding oordeelde.

Latte Art is met een speciale schenktechniek van opgeklopte melk een figuur zetten in de crème laag van cappuccino. Latte art wedstrijden zijn heel bijzonder om bij te wonen, de barista’s versieren hun bak koffie met een persoonlijke handtekening en levert verrassende kunstwerken op.

Wil je zelf aan de slag met Latte Art? Kijk dan eens bij de videoworkshops Latte Art op de site van Misset Horeca.

Anne-Jan Bakker van Babo in een uitzending van RTV Arnhem

Bron en foto: Koffiegek.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse winnaars bij de Dutch Latte Art Championship"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*