Langzaam Sneller gaat behoorlijk langzaam

Vorig jaar april organiseerde de gemeente een informatiebijeenkomst en werd er een grote fullcolour folder verspreid over Langzaam Sneller. Met het project ‘reconstructie Boulevard Heuvelink – Johan de Wittlaan’ (ook wel bekend onder de naam Langzaam Sneller) wil de gemeente een verbetering van de kwaliteit van deze weg en zijn omgeving. De verwachte voordelen liggen op het gebied van luchtkwaliteit, geluid, omgevingskwaliteit, verkeersdoorstroming, veiligheid en oversteekbaarheid. De weg wordt smaller en er komt meer ruimte voor bermen en bomen. De verkeerslichten verdwijnen en worden vervangen door voorrangspleintjes.

In de planning van vorig jaar was het in juni/juli tijd voor de politieke besluitvorming en zou er in het najaar 2009 en voorjaar 2010 tijd zijn voor definitief ontwerp en aanbesteding. Maar in de ArnhemMail van deze week blijkt dat het allemaal een stuk langzamer gaat.

De (gewijzigde) planning voorzag in een raadsbesluit op 8 februari. Maar omdat de informatieve en meningsvormende behandeling van het genoemde voorstel meer tijd blijkt te kosten dan was voorzien, zal de besluitvorming niet op 8 februari kunnen plaatsvinden. De definitieve besluitvorming zal nu na de gemeenteraadsverkiezingen – op 3 maart – plaatsvinden, nadat een nieuw college van burgemeester en wethouders en een nieuwe gemeenteraad zijn geïnstalleerd.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Langzaam Sneller gaat behoorlijk langzaam"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*