2019: 75 jaar Slag om Arnhem

Over anderhalf jaar is de Slag om Arnhem 75 jaar geleden. Maar de Slag om Arnhem speelde zich af in meerdere gemeentes in de regio; ook in Ede, Overbetuwe en Renkum vielen slachtoffers op weg naar de Rijnbrug. De Airbornegemeenten zijn samen met de partijen in het veld hard op weg om de samenwerking steeds meer vorm te geven.

Herdenken, beseffen, beleven

De eerste stappen in versterken van de samenwerking en het profileren van de regio zijn de afgelopen jaren gezet. In nauwe samenspraak met de partijen in het veld, is Frank Verhagen aangesteld om de samenwerking verder te intensiveren. Er is een ‘masterplan Airborneregio’ in wording waarin de belangrijkste doelen voor de regio geformuleerd staan. Herdenken, beseffen, beleven zijn hierin belangrijke thema’s.

Belangstelling Slag om Arnhem groeit

Deze intensievere samenwerking versterkt wat er allemaal al is. Een verdere afstemming van het aanbod en samenwerking in promotie, marketing en educatie zorgen er voor dat het verhaal nog krachtiger verteld kan worden. De belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog en de Slag om Arnhem groeit immers nog altijd.

Frank Verhagen (1957) heeft als adviseur/interim manager een ruime ervaring binnen de onderwijs-, kunst en cultuur- en filantropische sector.

Foto: – Anderzijds

Reacties