40-jarig jubileum voor Sonsbeek Vlotconcerten en nieuwe toekomst

Op Hemelvaartsdag 10 mei a.s. geeft de Politie Bigband Oost-Nederland het startschot van de Vlotconcerten 2018 op de Grote Vijver in Sonsbeekpark. Het gratis toegankelijke optreden luidt het jaarlijkse Sonsbeekfestival in. Het vlotconcert begint om 12 uur. Het drijvende podium ligt in de Grote Vijver voor Brasserie De Boerderij aan de Parkweg.

40 jaar Vlotconcerten en nieuwe toekomst

De vlotconcerten zijn, met 40 achtereenvolgende seizoenen in Park Sonsbeek, uniek voor Arnhem. Het wateroppervlak van de Grote Vijver, het drijvende vlot, de groene ambiance en natuurlijke akoestiek zorgen altijd voor een bijzondere sfeer. In 1978 opgestart door de gemeente en VVV en vervolgens overgenomen door Arnhem Promotion. Sinds 2005 was Paul Wijtvliet de drijvende kracht en zorgde daarmee voor het voortbestaan van dit bijzondere evenement. Vanaf dit jaar hebben Sonsbeekfestival en Natasha Beijer het stokje van hem overgenomen en geniet Paul van zijn pensioen.

Er is altijd veel interesse geweest bij de diverse orkesten en bands om op te treden in het Sonsbeekpark; er bestaat zelfs een wachtlijst. De reeks concerten voorziet in de behoefte van veel amateurmuziekgroepen om zich op een goed podium te kunnen presenteren. Ieder jaar krijgen ook jonge muzikanten de mogelijkheid om op het drijvende podium muzikaal te swingen, zodat de toekomst gewaarborgd is.

Voor dit jaar heeft Natasha Beijer een mooie selectie gemaakt uit de verschillende groepen die zich hebben aangemeld. Voor 2019 zal zij samen met haar team en het bestuur op zoek gaan naar nog meer draagvlak voor dit evenement. Bezoekers van het evenement en diverse partijen in de stad zijn en worden benadert om daarover mee te denken.

Regen

Hoewel regen goed is voor het park, is het tijdens een openluchtconcert niet echt prettig. De ervaring is echter dat de concerten vrijwel altijd doorgaan. Gaat het concert wegens weersomstandigheden niet door dan staat dat op de Facebookpagina.

Andere evenementen van Sonsbeekfestival

De Vlotconcerten maken al tientallen jaren deel uit van de zomerse evenementen in het Sonsbeekpark; Behalve de zondagse vlotconcerten op de Grote Vijver biedt het Sonsbeekfestival in het seizoen 2018 nog meer evenementen voor het publiek. Komende zomer kunnen parkbezoekers verspreid over het park genieten van Dansen in de Steile Tuin, Festival Waterdruppels (met de voorstelling Hellend Vlak door Vloeistof) en de SonsbeekTheateravenue. Kijk voor meer informatie op www.sonsbeekfestival.nl.

 

Reacties