Airborne museum Hartenstein: stilstaan bij vrijheid tijdens de kerstvakantie

Kom luisteren naar de persoonlijke verhalen van mensen die de Slag om Arnhem als kind hebben meegemaakt, maak met gids een wandeling langs de perimeter in de prachtige bossen bij Oosterbeek of volg een rondleiding over de Airborne begraafplaats. Voor kinderen vanaf 5 jaar is de bijzondere poppententoonstelling Baas Boven Baas te zien in het museum.

Wandel mee langs de perimeter
Op donderdag 27 december om 13.30 uur is er met gids een wandeling langs de perimeter te volgen. De gids laat tijdens de wandeling de nog zichtbare sporen van de zware gevechten uit 1944 zien.
Het gebied dat rond Oosterbeek door de Duitsers omsingeld werd in september 1944 noemen de Britten de ‘perimeter’.
Wanneer: donderdag 27 december van 13.30 tot ongeveer 15.30 uur, start en eindigt bij het Airborne Museum
Prijs: € 7,50 per persoon, tickets online te koop op www.airbornemuseum.nl/kerstvakantie

Rondleiding over Airborne begraafplaats
Op 28 december om 13.30 uur vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd.
Wanneer: vrijdag 28 december van 13.30 tot ongeveer 14.30 uur, start op de Airborne begraafplaats (Van Limburg Stirumweg 28, Oosterbeek)
Prijs: € 5,50 per persoon, tickets online te koop op www.airbornemuseum.nl/kerstvakantie

Schuif aan bij de Verhalenstoel
In de kerstvakantie vertellen ooggetuigen van de Slag om Arnhem hoe het was om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken. Deze persoonlijke, indringende verhalen maken op veel bezoekers indruk.
Wanneer: Zaterdag 29 december en donderdag 3 januari van 13.30 tot 14.30 uur
Voor wie: volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 8 jaar
Prijs: gratis met entreeticket
Aanmelden is niet nodig

Kindervoorstelling Baas Boven Baas
Op zaterdag 5 januari is om 13.30 uur een bijzondere kindervoorstelling te zien in het museum. Baas Boven Baas is een spannend poppenspel over helden, dappere daden en opkomen voor wie je lief is. Wat gaan de dieren doen tegen de bevers die in het bos de baas willen spelen? In deze voorstelling wordt met een knipoog naar de Tweede Wereldoorlog, op speelse wijze aandacht besteed aan thema opstand.
Wanneer: Zaterdag 5 januari van 13.30 tot 14.30 uur
Voor wie: kinderen van 5 tot ongeveer 10 jaar
Prijs: € 5 per persoon voor de voorstelling (+ entreeticket voor museum). Ticket voorstelling online te koop op www.airbornemuseum.nl/kerstvakantie

Reacties