Arnhem nadrukkelijk regenboogstad

#NationalComingOutDay oktober 2018 - Twitter @ahmedmarcouch

‘Arnhem is nadrukkelijk regenboogstad waar je in veiligheid en vrijheid mag zijn wie je bent. Ongeacht je geaardheid of achtergrond. Daar staan we voor! #NashvilleVerklaring’ aldus burgemeester Ahmed Marcouch op Twittter. Op het stadhuis in Arnhem wappert sinds maandagmiddag een Regenboogvlag. “In Arnhem mag je in veiligheid en vrijheid zijn wie je bent”, laat de gemeente op haar beurt weten. “Daarom wappert bij ons de Regenboogvlag.”

Aanleiding voor het vlagvertoon is de recente Verklaring van Nashville. Dit is een uit de Verenigde Staten overgewaaid pamflet. De ondertekenaars daarvan nemen onder meer stelling tegen huwelijken tussen geliefden van gelijk geslacht en gooien volgens tegenstanders homoseksualiteit en promiscuïteit op één hoop.

Honderden protestante dominees hebben het ondertekend. Ook onder meer SGP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Bas van der Staaij steunt het statement. Eerder heeft D66 in Arnhem burgemeester Ahmed Marcouch opgeroepen de vlag te hijsen tegen de Verklaring. De bij dit artikel gebruikte foto stamt uit 2018, #nationalcominigoutday

De verschillende kleuren in de vlag staan voor diversiteit. Vooral de beweging voor de emancipatie van seksuele minderheden, bijvoorbeeld homo’s, maakt gebruik van de vlag.

Bronnen: RTV Arnhem en Twitter

Reacties