Arnhemse bossen: meer dan een verzameling bomen

Na een eerste Arnhemse Uitnacht, is het aankomende zondag waarschijnlijk heerlijk om een boswandeling te maken in één van de vele bossen die Arnhem omringt. Met de wandeling van IVN-Arnhem (Vereniging voor natuur- en milieueducatie) kan je ook n√† een storm wat beleven!

Op zondag 28 januari gaat IVN Arnhem wandelen in het Demobos te Schaarsbergen. Dit bos is door de gemeente Arnhem en Hogeschool Van Hall Larenstein aangelegd om te demonstreren welke verschillende vormen van bosbeheer er zijn. Tijdens deze wandeling zie je dat een bos meer is dan een verzameling bomen.

Een bosbeheerder staat voor een heleboel verschillende keuzes, waarvan het effect vaak pas vele jaren later zichtbaar is. In het Demobos zijn de gevolgen van verschillende beheermethodieken te zien.

De tocht start om 14.00 vanaf de parkeerplaats bij het Demobos aan de Kemperbergerweg in Schaarsbergen. Dit is vanuit de richting Arnhem net voorbij de bushalte bij Casa Nova. De rondgang duurt anderhalf √† twee uur. Reserveren is niet nodig, maar een paar stevige èn waterdichte schoenen wel!

Lees meer over IVN Arnhem op het web; de natuurgidsen heten u van harte welkom!

Reacties