Dansfestival Moving Futures

Als de Arnhemse Uitnacht en opvolgend het Nationale Theaterweekend achter de rug is, gaan we in de binnenstad in één adem door naar het dansfestival Moving Futures wat van 1 t/m 3 februari naar de stad komt. Drie dagen lang zijn de nieuwe gezichten van de hedendaagse dans te zien in Stadstheater Arnhem, Theater a/d Rijn en Collectie DE.GROEN.

Start donderdag de 1e – Theater a/Rijn en Stadstheater Arnhem

Wij kozen een foto van De Nieuwe Oost bij dit artikel: Moving Futures Festival Arnhem krijgt dit jaar een bijzondere start. Op 1 februari is er een symposium voor dansprofessionals in Theater aan de Rijn, over gender & identiteit. Helemaal gratis! Meer info? Lees er meer over! Dit symposium wordt georganiseerd door ArtEZ Bachelor of Dance, ArtEZ Studium Generale, National Centre Performing Arts en De Nieuwe Oost.

 

’s Avonds zal het openingsprogramma plaatsvinden in Stadstheater Arnhem, met de dernière van Bliss van Jasper van Luijk/SHIFFT. Speciaal voor deze avond maken de Arnhemse Meisjes een speciale performance op locatie.

 

Vrijdag en zaterdag – Theater a/d Rijn en Collectie DE.GROEN

 

Vrijdag creëeren Jonas Frey en Joseph Simon met Infinite Games een ongebruikelijke wereld door de eindeloze vormen van een hiphop-battle te verkennen. In de overige programma-onderdelen staan genderrollen en seksualiteit centraal. Zaterdag treden we binnen in Transitioning Performance; een kleurrijke wereld van projecties, muziek en beweging dat voelt als een futuristisch spiegelparadijs. Deze avond is het tevens mogelijk om na te borrelen bij Theater a/d Rijn onder het genot van live muziek.

 

Ga voor het volledige programma en tickets naar de website van Theater a/d Rijn en bekijk ook het Facebook evenement van het dansfestival Moving Futures.

 

Over Moving Futures

 

Moving Futures is een hedendaags, reizend dansfestival dat de meest toonaangevende jonge makers van het moment uit de stal van de vijf Nederlandse danshuizen presenteert. In acht verschillende theaters door het land krijgt het publiek een kijkje achter de schermenn van de nieuwe generatie hedendaagse dansmakers.

 

 

Reacties