De 18e Nieuwjaarsduik Arnhem rekent op 400 stoere duikers

Op 1 januari 2019 vindt voor de 18e keer de Arnhemse Nieuwjaarsduik plaats. Net als voorgaande edities zullen de Rijkerswoerdse Plassen het theater zijn op deze eerste dag van het jaar.

De inmiddels tot Hollandse traditie uitgegroeide Nieuwjaarsduik vindt zijn oorsprong in Zandvoort maar is vooral bekend geworden door de omvang in Scheveningen waar zo’n 10.000 deelnemers ter hoogte van het Kurhaus te water gaan. In Arnhem – eigenlijk duik je in Elst – staan naar verwachting 400 personen te trappelen om op nieuwjaarsdag het water in te gaan en het nieuwe jaar fris te starten. Ieder met een heel eigen reden.

Zacht weer verwacht

Als de weersverwachtingen zijn te vergelijken met die van de vorige editie, dan zijn de duikomstandigheden niet bikkelhard te noemen. Volgens het KNMI was het weer toen zeer zacht, somber en vrij nat. De temperatuur lag gemiddeld op 5,6 °C en dat zorgde voor een een flinke toestroom aan deelnemers. “Meer dan welkom!” aldus Chantor Pascal van Beek. “De cijfers laten een toename aan deelnemers zien en daar stellen wij ons dit jaar ook weer op in.”

Warme kom erwtensoep

10 lokale vrijwilligers staan op 1 januari klaar om de helden na de Duik die om 12:00u stipt plaatsvindt te voorzien van een heerlijke kom snert en een warme muts. Unox, meer dan twintig jaar verbonden aan de Nieuwjaarsduik, stelt voor alle Serieuze Duiken in het land de iconische oranje mutsen en warme erwtensoep beschikbaar.

Inschrijven en het Goede Doel

Deelnemers kunnen zich via de eigen website tot 31 december inschrijven. Zij zijn gegarandeerd van deelname. Zogenaamde na-inschrijvers zijn welkom vanaf 11:15u.

De kosten zijn € 3,50 per persoon. Daarvan gaat € 0,50 naar Team Hollander die zich op een sportieve manier – middels de Ropa Run – voor kanker inzet.

Reacties