Laatste ronde veiling BKR-kunst voor de voedselbank

kavel 1406 ("Constructive silkscreens" 1989): de in dit voorjaar overleden kunstenaar Arno Arts zat ook ooit in de BKR regeling

Tot en met 10 december kan nog online geboden worden op de laatste mooie kunstwerken uit de BKR-kunstcollectie van de gemeente. De gemeente Arnhem gaat ruim 2.000 kunstwerken van de hand doen. Het gaat om kunst die de gemeente tussen 1956 en 1987 in bezit kreeg door de BKR-regeling.

BKR

De Beeldende Kunst Regeling schonk kunstenaars de mogelijkheid zich volledig aan hun beroep te wijden. In ruil voor kunstwerken die zij bij de gemeente inleverden, kregen de kunstenaars een uitkering. De regeling werd in 1987 afgeschaft door toenmalig minister van Cultuur Elco Brinkman. In 2003/2004 is de BKR-collectie van de gemeente Arnhem teruggebracht van 11.000 werken naar de huidige collectie van ruim 2.000 werken. Een groot deel van de kunstwerken is destijds teruggenomen door de (ervan van de) kunstenaars.

Een unieke kans om kunstwerken aan te kopen van kunstenaars die destijds in Arnhem woonden en werkten. Ongeveer 65 werken komen onder de digitale hamer. De opbrengst is ook deze keer voor de voedselbank.

Veiling Notarishuis

De gemeente Arnhem geeft de rest van de BKR-collectie nu graag een goede bestemming. Daarom worden de werken online geveild door Het Notarishuis in Arnhem. De collectie bevat vooral schilderijen, maar ook een aantal beelden en andere kunstobjecten, die interessant zijn voor een breed publiek. Het is een unieke kans om kunstwerken aan te kopen van kunstenaars die destijds in Arnhem woonden en werkten.

Het gaat om kavel 1401 t/m 1463.

De collectie bevat vooral schilderijen en prenten. De kijkdagen op zaterdag 8 en zondag 9 december zijn bij Notarishuis Duiven, beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres is Toekomst 4 in Duiven. De kunstwerken starten allemaal op een startbod van 10 euro.

Tot nu toe werd via eerdere veilingen al € 91.000 euro opgehaald voor de voedselbank.

Reacties