VIDEO: de beklimming van de Monte Tjallingii

ARNHEM – Op een gedenkwaardige dag in mei won Maarten Tjallingii in zijn eigen Arnhem de Maglia Azzurra (blauwe trui) in de Giro d’Italia.

Met een magistrale beklimming van de Posbank, de berg in zijn eigen achtertuin, gaf hij het peloton het nakijken. Ter gelegenheid van deze zege kochten zijn fans bij Okimono de gelimiteerde editie “Griinta 53 11 Ediziona La Maglia Azzurra”, de blauwe trui die in juli bij het wielerstandbeeld op de Monte Tjallingii zou worden onthuld.

Het complete Tjallingii Journaal, met het begin van het valseizoen, de spectaculaire ontsnapping in de laatste etappe van de Giro en de aanloop naar de Griinta Ride, is hier te vinden.

De samenvatting van de etappe van 8 mei was eerder hier te lezen.

En dit is de film die Okimono maakte van The Griinta Ride.

Ruim 70 fans van Maarten Tjallingii, in een vorig leven bekend als Tjallo – de Arnhemse superman op de fiets -, reden op 8 juli de eerste Griinta Ride, de jaarlijkse beklimming van de Monte Tjallingii.

Traditiegetrouw nam Tjallo de kop om zijn volgers in een recordtijd bovenop de berg te parkeren. Voor de zekerheid stopte hij bij ieder stoplicht en elke drukke kruising, zodat niemand onderweg per ongeluk de afslag naar Parijs zou nemen. Nadat alle renners waren gepasseerd haalde hij vrolijk lachend zijn peloton weer in, waarbij iedereen onderweg een bemoedigend woord, een kleine fietstip of een volgende uitdaging meekreeg.

Daarna ging hij weer als een raket naar voren, want boven op de berg vielen nog punten te verdienen en hoewel Maarten Tjallingii als wielrenner al een keer of zes definitief was gestopt, kun je als Tjallo zijnde op weg naar de finish op je eigen berg voor de zekerheid toch maar beter met 988 Watt op de pedalen voorop rijden.

Iedere ontsnapte renner werd dan ook keurig terug gehaald, ook degenen die ondanks alle goede zorgen toch de verkeerde afslag hadden genomen. Na zijn zevende beklimming op één dag wist het peloton het zeker, ook hiervoor had Maarten een standbeeld verdiend.

De camera’s van Okimono en TV Gelderland snorden nog een uurtje door, totdat iedereen ook echt in beeld was gekomen. Want het moest natuurlijk een fotofinish worden.

fotofinish Griintaride01

Na de afdaling gingen de fans in conclaaf om ook voor zichzelf een shirt te ontwerpen. Na veel zwoegen kwam het net op tijd voor de Giro van 2017 in de voorverkoop.

Reacties

Over de auteur

Arnhemse Jongens
Arnhemse Jongens is een coöperatie van coördinerend stralingsdekundigen. Terwijl andere stralingsdeskundigen zich vooral buigen over buitenaardse instraling, zetten Arnhemse Jongens zich in voor maximale uitstraling. Vooral stedelijke uitstraling, die tot ver voorbij Radio Kootwijk komt. Zingt u even mee? https://www.youtube.com/watch?v=TkOp6OOCKPQ “Deze overeenkomst is gelijkluidend aan de door de Belastingdienst op 22-09-2015 onder nummer 9011579855 beoordeelde overeenkomst.”

Wees de eerste die reageert op "VIDEO: de beklimming van de Monte Tjallingii"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*