Eerbetoon voor Arnhem te zien bij Omroep Gelderland

WE ARNHEM © Mathieu Di Scala

Twee jonge dansers, Alberto Villanueva Rodríguez (Spanje) en Jurriën Schobben (Landgraaf) kwamen naar Arnhem voor een carrière bij Introdans. Ze werden collega’s en sloten, naast het dansgezelschap, ook de hoofdstad van Gelderland in hun hart. Alberto en Jurriën wilden wat terug doen voor de stad en besloten om deze reden een choreografie te maken en deze vast te leggen op beeld. Het eerbetoon aan Arnhem: WE ARNHEM. De video is een weergave van de making of en het uiteindelijke resultaat. Tegelijkertijd wordt de uitzending gekoppeld aan de lancering van de clip.

De betekenis

De choreografie is meer dan dans. Als je aan Arnhem denkt, denk je ook aan creativiteit. Daarom dragen de dansers Vérine Bouwman en Salvatore Castelli ook kleding van Arnhems modehuis MAISON the FAUX en sieraden van designer Peet Dullaert. De muziek is speciaal gecomponeerd door Philipp Rüttgers, alumni van ArtEZ Conservatorium.

We volgen Jurriën en Alberto in de week waarin ze de choreografie vastleggen op beeld. Samen met andere creatieven uit de stad storten ze zich een week op de totstandkoming van de dansfilm WE ARNHEM. Arnhemmers zijn ze inmiddels al wel een beetje geworden.

Benieuwd naar de dansers en het uiteindelijke resultaat? Kijk dan op donderdag 10 januari om 17.35 uur (daarna ieder uur herhaald) naar Omroep Gelderland en geniet van deze bijzondere Introdans. Aflevering terugkijken kan ook via Uitzending Gemist.

 

De dansfilm WE ARNHEM is een coproductie van Introdans en Omroep Gelderland in samenwerking met Dirkzwager en Made in Arnhem.

Reacties